Onze eerste Mahi Mahi

Kadootje ... een Mahi Mahi

Kadootje … een Mahi Mahi

Chaguaramas – We wilden vandaag eigenlijk naar¬†Grenada zeilen. Maar Jan, de eigenaar van de werf, gooit op een wel heel plezierige manier roet in het eten. Hij schenkt alle boten die in de haven liggen een mahi mahi (ook wel Dorade of Dolphin vis genoemd). Deze vis van een dikke meter gaan we delen met wel 3 boten!! Meer liggen er niet ūüėČ

Maar voor het zo ver is ga ik eerst nog even sjoppen bij de Hi Lo met de Waltzing Mathilda en de Sark. Eigenlijk is de boot al vol, maar we horen dat het noordelijker steeds duurder wordt, dus we proberen er nog wat extra bootschappen bij te proppen. Ik heb eindelijk ook weer eens twee bekers yoghurt kunnen scoren. Van deze yoghurt kun je zelf yoghurt maken. Je moet alleen even kijken op het etiket of er actieve culturen in zitten zoals bifidus. Met deze bacterien kun je zelf weer yoghurt maken. De verhouding is ongeveer op een halve liter melk drie flinke lepels yoghurt. Deze zet je een goede dag weg et voila, nieuwe yoghurt!

Van yoghurt met Bifidus cultuur maak je weer nieuwe yoghurt

Van yoghurt met Bifidus cultuur maak je weer nieuwe yoghurt

Eenmaal terug van alle bootschappen, moest ik de boot die al vol zat wederom opnieuw indelen en volstouwen… Het zweet stond op mijn rug… En ’s avonds hadden we met een prachtige volle maan op de achtergrond, onze eerste steiger BBQ met mahi mahi, salade & patat. Samen met de Sark en de Sailmaril, een Zwitserse boot met een Noorse opstapper. Heerlijk!!! Ik hoop dat we er zelf nog heel veel gaan vangen (maar dan moeten we wel eerst ons hengeltje uitgooien).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *