Ouderwets meerocken op AC/DC, Philadelphia

Ouderwets rocken!

Ouderwets rocken!

We’re soooo lucky! Tijdens deze reis hebben we al twee GROTE concerten meegemaakt. De eerste was in Curacao. Van Prince. Hij had het erg naar zijn zin (wij ook) en gaf maar liefst 6 toegiften. Zes!!! Achteraf was het extra bijzonder, omdat hij drie jaar later overleed. Het tweede grote concert was een gratis concert voor alle Cubanen van niemand minder dan de Rolling Stones. In┬áHavana. Een memorabele gebeurtenis. En nog GRATIS ook!! Dik twee uur muziek. En nu worden deze lucky bastards uitgenodigd door een zeiler, die we twee jaar geleden op Curacao hebben ontmoet, om een concert bij te wonen van Australische rockgroep AC/DC. Het is de afsluiting van hun ‘Rock or Bust’ tour in Noord Amerika en ze treden op in het stadion van Philadelphia. Laat dat nou om de hoek zijn bij onze Amerikaanse familie. Evelyn en Connor, die een groot fan is van Axl Rose, gaan mee. THUNDERrrrrr! Ff oefenen hoor.

Even warm draaien ... Thunderrrrr.....!!

Even warm draaien … Thunderrrrr…..!!

Tailgating

We zijn vroeg en parkeren de auto bij het stadion. We zijn niet de enige. Overal om ons heen horen we nummers van ACDC. Mensen drinken een biertje, BBQ’en of spelen een spelletje cornhole. Dit fenomeen heet Tailgating. Ooit van gehoord? Wij niet. Maar voor alles een eerste keer vandaag. Dus gooien wij ook de achterklep open en zetten de radio aan, terwijl we lekker naar de mensen om ons heen kijken. De rockband bestaat al sinds 1973 en dat is te zien aan het publiek. De leeftijd varieert van jong tot oud.

Ready with hornes!

Ready with hornes!

Rainer staat al bij de ingang met de door hem bedachte Devils Horns en een toegangssticker. Deze biedt ons toegang tot (bijna) alles. We mogen alleen niet backstage! Daarna gaat hij er gauw van door. Hij is nog doof van alle voorgaande concerten en houdt het voor gezien. Dit was het laatste concert en hij vliegt retour Europa.

AC/DC in PhiladelphiaDoof!

We vinden een hele lege rij vlak naast een podium en hebben zoals Connor enthousiast roept “the best place ever”. Het Rock or Bust concert is weergaloos. Ongecompliceerd ruig rocken en meebewegen op de bekende nummers. THUNDERrrrrr… We galmen mee. Armen in de lucht. Hard. Knoerthard.

Not moving is not an option...

Not moving is not an option…

Angus Young stuitert in zijn korte broekie vol energie van voor naar achter en links naar rechts over het podium, terwijl hij het eene na andere riff te voorschijn tovert. Wat een energie heeft die man. Axl Rose van Guns and Roses zingt ondertussen de longen uit zijn lijf. Hij vervangt op meesterlijke wijze de oorspronkelijke leadzanger Brian Johnson. Deze kreeg tijdens de tour last van gehoorproblemen en werd geadviseerd te stoppen, anders zou hij doof worden. Bizar, horen & zien we ook nog zomaar Axl Rose. Hoeveel geluk kun je hebben? Kicken! “You shook me all night long”. Stil zitten is geen optie en we zingen uit volle borst mee. Ik wist niet dat ik nog zoveel nummers van ACDC kende. Mijn oren tuten, tjonge wat was die muziek hard… Ik heb drie dagen lang een soort van watten in mijn hoofd en snap waarom Brian Johnson er mee moest stoppen. Wat een concert!

Stukje meegenieten? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *