Queensday and Grand Carnaval in Phillipsburg

Kroninginnedag in het Holland House, Phillipsburg

Kroninginnedag in het Holland House, Phillipsburg

Dinsdag – Zes uur op! De kroning in Nederland begint al 10.00 uur en dat is min 6 uur voor ons! Zo vroeg gaan we het niet redden, maar we doen ons uiterste best om toch een groot gedeelte mee te pakken. Samen met de Dixbay en Waltzing Mathilda gaan we om 7 uur richting Phillipsburg. We pinnen eerst nog even, het dreigen Nederlandse Florentines te worden, maar bij bank numero 5 lukt het dan toch eindelijk om ook dollars te krijgen. Men heeft hier op het eiland liever dollars i.p.v. Florentines. Alhoewel ze in op de kassa weer in Nederlandse gulden rekenen… heel verwarrend. Goed om van te voren te vragen waar je naar kijkt…dollars, euro’s of Nederlandse guldens, het maakt nogal uit!

We hebben al snel een dollarbusje en worden voor 1,50 dollar over de berg naar het centrum van Phillipsburg gebracht. Op het VHF netje werd al gewaarschuwd voor verkeersproblemen, maar het was zo vroeg nog geen probleem!

Het Holland House was oranje gekleurd, de bediening liep in oranje t-shirtjes met aan de voorkant Carnaval en achterkant King’s Day en de TV  stond op BVN en de kroning. We kunnen de hele ceremonie in de kerk en daarna volgen. Terwijl we op het terras zitten arriveren er een paar ‘dikke’ auto’s op de boulevard. Mister one, Mister 2 en mister 3 staat er op het nummerbord. Het blijkt de gouverneur van  Sint Maarten. Hij komt een toespraak houden ivm de kroning. En daar worden gratis hapjes en champagne bij geserveerd. Vallen wij ff met onze neus in de boter ehhhh bitterballen!

Mr. One arriveert....

Mr. One arriveert….

Omdat wij in de Caribbean zitten volgde er nog een leuk toetje. Caribbean Carnaval, the Grande Paradel!! De kroning was nog niet voorbij of er kwam een wagen met zeer lange lijn waar wij zeilers jaloers op zijn. De weg werd afgebakend en al gauw volgde een kleurrijke en zeer luide optocht. Een Dj voor de deur van het Holland House sweepte het publiek op. Grote karren met live bands reden voorbij. Gevolgd door schaars geklede dames. Een groot dansend feest. En … deze keer kwam de Hummer wel met bier voorbij!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *