Rondje Bonaire met Bella Ciao

Flamingoooooo's!!!

Flamingoooooo’s!!!

Vandaag gaan we een dagje toeren met de Bella Ciao, we hebben een auto gehuurd en gaan om 9 uur op pad. We rijden via de kustweg naar het Gotomeer. Deze staat vol flamingo’s! Wow, de eerste zijn gespot.

Prachtige druipsteengrotten

Prachtige druipsteengrotten

We vervolgen de weg via Rincon naar de andere kant van het eiland en rijden langs prachtige druipsteengrotten.

Druipsteengrotten

Druipsteengrotten

Wist je dat er muziek zit in sommige stalactieten? Je moet er met een steen op kloppen en weet soms niet wat je hoort, een echt grotten orgel. Frits ontpopt zich tot een ware grottenfluisteraar.

De Grootenfluistraar

De Grottenfluistraar

In de grotten zitten vleermuizen. Buiten vliegt een grote witte uil voor ons weg. En binnen onder een stalactiet zie ik een groepje bijen water drinken, ik probeer dit te fotograferen, maar dat vinden ze niet leuk. Ze zoemen om mijn hoofd. Owkee, ik laat jullie met rust en concentreer me wel op de druppels water die onder sommige stalactieten hangen.

Langs de kust spotten we nog meer dieren; papagaaien, warara, ezels, iguana’s,

De Geelvleugelamazone papegaai

De Geelvleugelamazone papegaai

Via de Lagun met bergen conch schelpen, rijden we naar Lac Bay voor een portie oer Hollandse bitterballen bij Jibecity.

I didn't do it!

I didn’t do it!

Een suikerdiefje heeft het op onze suikerzakjes voorzien. Ondanks dat ze nog dicht zitten weet hij de suiker feilloos te vinden. Hij prikt gewoon een gaatje door het zakje heen en eet het zakje leeg. Terwijl hij dat doet laat hij zich makkelijk fotograferen, bang is ie niet!

Via de kustweg aan de oostkant rijden we naar Atlantis, zodat Frist nog even kan kiten. Een jaar geleden is hij hier begonnen met de eerste kite les. Nu stapt hij zo op zijn board en is binnen no-time aan de horizon verdwenen! He did it! Mooi om te zien.

Eindelijk kiten!

Eindelijk kiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *