Shop till you drop op St. John

St. Thomas is een waar shopparadijs voor mensen die taxfree willen kopen. De winkeltjes zijn gevestigd in de oude voormalige pakhuizen, die helemaal opgeknapt zijn. Soms zie de balken plafonds nog zitten. Het ziet er mooi uit. Bij de deur staan mensen te lobbyen om je naar binnen te lokken met vouchers, gratis dit of dat, een drankje…. Ze kunnen ons niet verleiden… het is meer van hetzelfde en we hebben niets nodigs. Kijken, kijken, niet kopen! Horloges, sieraden, parfum, drank, kleding, petjes en ander spul. You name it, zij hebben het in de winkelstraatjes van St. John. we komen in St. Thomas ook het geboortehuis van Camille Pisario, de grondlegger van het impressionisme tegen.

99 steps to Blackbeards Castle
Na de winkeltjes pakken we de historische route langs de 99 steps (het zijn er trouwens 103!) naar boven. De stenen zijn ooit als ballast meegekomen in VOC  schepen als ballast. De ezelsporen staan er nog in! Alleen Blackbeards toren staat er nog, met aan de voet een zwembad en uitzicht op de stad, baai en zee. Hier strijken we even neer voor een verfrissend biertje dat ons maar liefst het riante bedrag van 5 dollar kost.

Aan het einde pakken we een Safari dwars over het eiland naar Redhook aan de oostkust voor 2 dollar en eten wat bij Fishtails. Voor het donker gaan we weer retour boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *