Snorkelen bij Pelican Island & The Indians

Pelican island & the IndiansOp het blog van de Dixbay en Mathiba lezen we dat je op de Pelican Island & The Indians eiland prachtig kunt snorkelen. Een aanrader! Dus op naar deze eilanden. het is een day-anchorage waar je alleen overdag en achter een mooring mag liggen. Ze hebben er ongeveer 8 moorings. Vanuit de Benures Bay hebben we gezien dat het er al vroeg druk is, dus als we een gokje willen wagen moeten we vroeg uit de veren! Zo gezegd zo gedaan. We gaan vroeg ankerop en motoren naar de kleine rotsen die uit het water steken. Het is maar 2 mijl varen. We varen om Pelican Island heen en leggen Blabber aan een van de laatste vrije moorings. Daarna pakken we de dinghy en varen naar de kleinere moorings voor dinghy’s op de snorkelplek.

Pelican island & the Indians (2)Wow, niets is te veel gezegd, het is een groot onderwater aquarium. Een paradijs onder water. Alle tropische vissen uit ons vissenboek zwemmen hier rond. Daarnaast zie we heel veel soorten koraal en sponsen. We raken niet uitgekeken. Anderhalf uur later gaan we verschrompeld terug naar de boot en gooien de mooringlijnen los op het moment dat de park marine control langs komt varen. We weten nog steeds niet of we nu wel of geen permit nodig hebben om in de Marine Trust parken te mogen liggen. Het schijnt dat je dit als privé jacht niet hoeft, alleen charters. Maar we gaan het natuurlijk niet vragen!Pelican island & the Indians (4)

Voor anker in Deadmans Bay
We zeilen verder naar Deadmans Bay op Peter Island. Het volgende onbewoonde eiland, waar wel een luxe resort op gebouwd is. In de baai mogen we ankeren. We zoeken een ‘wit’ ondiep stukje uit en laten daar ons anker zakken, vlak voor de dinghy landing naar het strand. We dinghy’en naar het strand en rijden mee met de golfkar van het resort naar de bar. Het ziet er allemaal geweldig uit. Ieder huisje heeft een eigen hangmat voor de deur. En als je op het strand een drankje wilt bestellen, hoef je alleen maar de vlag te hijsen!

Je kunt hier ook in de haven van het resort liggen aan een mooring a 65 dollar per nacht of aan de steiger voor 125 dollar per nacht. Ze weten hier wel van prijzen… heb je gezien wat ze voor stroom vragen? 150 per nacht, Wij liggen gratis en krijgen stroom van de zon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *