Terugblik: het zeilrondje Caribbean II zit er op

Rondje Caribbean 2014

Rondje Caribbean 2014

In februari zijn we gestart en zes maanden later liggen we weer aan een mooring op Bonaire. Het is Hurricane seizoen, een momentje van rust voor de Blabbers. Een mooi moment om kort terug te blikken op het afgelopen zeilseizoen.

Het zeilrondje van het afgelopen seizoen besloeg totaal 1500 mijl. De langste overtocht zat meteen aan het begin toen we van Bonaire naar Puerto Rico zeilden, 380 mijl totaal en we hoog aan de wind alles gezeild. De terugweg naar Bonaire is ongeveer even lang, maar hebben we in kleine stukjes opgeknipt door via de Venezolaanse eilanden Blanquilla, Los Roques en Aves te zeilen. We hebben in totaal 16 verschillende (ei)landen bezocht. Dit levert ons 8 nieuwe stempels (en natuurlijk het visa voor Puerto Rico en USA) in ons paspoort op. We hebben gelegen op 32 verschillende ankerplekken. Daarnaast nog 10 keer aan een mooring, waarvan we er maar 4 hoefden te betalen en de rest was gratis. En we hebben twee keer in een marina gelegen. De watertank hebben we 10X volgegooid (waarvan 3X gratis), we hebben 2 gasflessen verwisseld / gevuld en het enige wat ons in de steek liet was de startaccu. Deze hebben we ingewisseld voor een nieuwe in St. Maarten.

Route Puerto Rico & BVI's

Route Puerto Rico & BVI’s

Bijzonder, Opvallend en Extra puntje van aandacht

 • Puerto Rico en BVI’s waren helemaal nieuw voor ons. Beiden bijzonder. Puerto Rico vanwege de natuur en de vriendelijke & behulpzame mensen. Het is ‘Hola’ hier en ‘Hola’ daar en ze hebben altijd een glimlach op hun gezicht. BVI’s vanwege het “IJsselmeerzeilen”… met korte afstandjes, vele eilandjes en anker- en snorkelplekken.
 • We hebben in Puerto Rico de dekbedden weer tevoorschijn gehaald, omdat we het voor het eerst sinds Europa weer koud hebben ’s nachts.
 • Wij hebben bijna geen slecht weer gehad. De wind in Puerto Rico heeft wel een soort ‘aan/uit knop’. We maken voor het eerst een windshift mee in St. Maarten, slaan van het anker doordat we om ons anker draaien in Bequia en we worden overvallen door een squall in Prickly Bay Grenada. De eerste hurricane “Dikke Bertha” zwaait meer af naar het Noorden en blijft ons bespaard.
 • We hebben drie keer een walvis (in de verte) gespot.
 • 7 vissen gevangen: Horse Eye Jack, nog een soort Jack-fish, Barracuda, Wahoo en tonijn. Waarvan de Wahoo de grootste, lekkerste en meest bijzondere was.
 • De lekkerste yoghurt hebben ze in Guadeloupe!
 • We hebben aan de rumpunch van vorig seizoen drie nieuwe cocktails ons lijstje toegevoegd; De Pina Colada uit Puerto Rico en een Painkiller & Bushwacker uit de BVI’s.
 • Eindelijk een Full Moon Party in Trellis Bay BVI en een BBQ Full Moon Party op Blanquila, Venezuela.
 • Nog een keer op de koffie bij mijn ouders in Statia.
 • Oranje koorts tussen Iles des Saints Guadeloupe en Bequia, St. Vincent & The Grenadines.
 • Ben is drie keer geknipt en de mooiste locatie was deze
 • Blanquilla, Los Roques en Aves hebben een bijzonder plekje in genomen en Blabber Island Los Roques was de meest bijzondere locatie om Kiteles te krijgen!

Mooiste, beste, leukste doen we niet aan. Alle momenten waren even memorabel. We hebben er langer van genoten door het zeilseizoen iets op te rekken tijdens het hurricane seizoen. Binnenkort zeilen we naar Curaçao, gaat de boot de kant op en wij naar Nederland… Het was een mooi zeilseizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *