The Atlantic Crossing

Een nautische vlooienmarkt bij Lagoonies

Een nautische vlooienmarkt bij Lagoonies

Zaterdag – Inmiddels hebben zich al heel wat Nederlandse boten verzameld in de lagoon. De meeste gaan van hieruit weer terug naar Nederland. De spanning voor het vertrek naar Bermuda of de Azoren stijgt. Het weer is het gesprek van de dag. En praten over het weer hoort natuurlijk wel een beetje bij het re-integreren in Nederland!

Bij Lagoonies wordt er een lezing gegeven over de crossing en als 1 ding als een paal boven water staat is het wel dat het Azoren Hoog nog niet op zijn gebruikelijke plek ligt, namelijk boven de Azoren. Het bevindt zich momenteel boven Groenland en zakt maar matig. Dat betekent minder goed weer onderweg naar de Azoren. Dus wil je oversteken dan is wachten op het Azoren hoog niet verkeerd…. Maar hoe lang moet je wachten? En wanneer kun je dan wel over en wat als het te lang duurt, begint hier het  orkaanseizoen, ook niet iets waar je in wilt belanden.

Moeilijke overwegingen en wij leven met de boten meer. Daarnaast volgen we dit gefascineerd. Ooit moeten wij ook weer terug naar Nederland en dan komt het aan op het goed interpreteren van de weerkaarten en het weer. Dus we kunnen hier alleen maar van leren. Nooit te vroeg om mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *