The Caribbean Contest Club

Zondag – Er komt vandaag een einde aan de drie C’s… De ‘Caribbean Contest Club’, lichting vertrekkers 2012. Althans, voor Blabber dan. We liggen voor de laatste keer samen met de Waltzing Mathilda (Contest 41S) en de Jan van Gent (Contest 32) in een prachtige baai. De Sailaway (Contest 41) ligt al op Bermuda en de Mistral (Contest 38) ligt nog op Sint Maarten, in de startblokken om te vertrekken naar de Azoren. De enige die in de Carieb blijft hangen is de Harmattan (Contest 40/42) en die gaan we zeker nog tegen komen. De vertrekkers lichting 2012/2013 was een goed Contest-jaar!

Ik ben vanmorgen vroeg de combuis in gedoken en bak voor deze laatste keer cupcakes. (He, een vierde C!) Terwijl de cupcakes in de oven staan, nemen we een duik en snorkelen naar de kant. Hier zwemmen weer allerlei aquarium visjes en zelfs een schildpad. Wow, dit blijft mooi om te zien! En het is nog eens heel goed te zien ook, omdat het water ongelooflijk helder & blauw is.

Zodra de cupcakes klaar zijn laden we alles samen met verse koffie & koude limonade in een grote tas en dinghy’en naar het strand om daar nog een laatste keer samen koffie te drinken, met uitzicht op de baai en de boten. De laaste Caribische kiekjes worden geschoten en dan wordt het tijd om afscheid te nemen. Met gemengde gevoelens (jammer dat ze gaan / blij dat wij nog mogen blijven) zwaaien we ze uit, terwijl ze weg varen uit de baai op weg naar Sint Maarten. Daar doen ze nog de laatste inkopen, wachten op een goed weatherwindow en vertrekken dan naar het noorden. Wij zakken van hieruit weer verder naar het zuiden tot onder de hurricane season lijn. De afstand tussen de boten wordt met de dag groter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *