The energy is back!

282 dagen Saudade van Jan en Yolanda Palmboom

282 dagen Saudade van Jan en Yolanda Palmboom

Dag 4 op zee – Goede morgen, wat een geweldige zeilnacht hebben wij gehad! Mijn energie is weer helemaal terug. Misselijkheid en hoofpijn behoren tot de verleden tijd en ik kan weer gewoon eten en drinken. Heerlijk! Het gevoel in mijn maag is het beste te omschrijven als hard met de auto een heuvel op en af rijden, dat geeft een beetje vervelend (sommige vinden het lekker, ik behoor niet tot die categorie) gevoel in je maag… en dit had ik de afgelopen 48 uur, golf na golf… Ben was alleen een beetje katterig de eerste dag en heeft verder geen last gehad.

Blabber loopt als een tierelier. We hebben de afgelopen nacht de hele tijd tussen de 6,5 en 7 knopen gelopen. De dagafstand was een nieuw record: maar liefst 152 mijl!!! En we moeten op het moment van schrijven nog 44 mijl naar Tobago.
Positie: 10.45.100 N bij 060.07.507 W
Snelheid 7 knopen
Koers 302 graden
De afgelopen nacht hebben we een paar grote vrachtschepen, passagierschepen (o.a. de Maasdam uit NL op weg naar Devils Island) en tankers gepasseerd en we zijn we over 2 drijvers met een visnet daartussen gevaren. Dat was wel even schrikken, want op 2 km diepte en zo ver van de kust verwacht je geen drijvende visnetten. Gelukkig bleef er niets achter onze schroef hangen. En nu is het nog steeds heerlijk zeilweer. De wind waait rond de 18 knopen. Het is een beetje bewolkt en dat maakt het bijzonder aangenaam in de kuip
Ik heb zelfs een zeilboek gelezen tijdens de wacht vannacht, 282 dagen Saudade van Jan en Yolanda Palmboom. Het bijzonder leuk geschreven boek gaat over de tocht die zij in 2008 – 2009 maakten met de Saudade, het zeilschip dat ze in San Diego hebben gekocht en terugvaren naar Nederland. Voorheen noemde ik mij zelf een leunstoelreiziger, omdat ik allerlei reisboeken (per zeilschip, motor, fiets, lopend etc.) verslond. Nu ben ik gepromoveerd en lees ik de boeken terwijl ik zelf aan het reizen ben. Bijzonder.
Nog even en dan liggen we in Tobago, achter ons anker en kunnen we eindelijk een eerste duik in helder blauw water maken! We kunnen niet wachten.
Tot het volgende landbericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *