The great orange escape…

Gregory de groente man aan boord

Gregory de groente man aan boord

Rodney Bay – Ik kan me nog herinneren dat vroeger (lang geleden) de groenteboer langs de deur kwam. Hij had een grote wagen met in de overdekte achterbak kisten met verse groente & fruit en natuurlijk de weegschaal. Ik weet niet wanneer dit precies is ophouden te bestaan, het zal ongetwijfeld samenhangen met de grote ‘gemak’ supermarkten waar alles onder een dak te vinden is, maar aan de deur komen ze al heel lang niet meer… Op de ankerplek herleven goede oude tijden en worden we op onze wenken bediend met allerlei creatievelingen die zo iets extra’s proberen te verdienen.

Vanmorgen komt er een klein bootje langszij. De boot is zo hoog dat hij met deze harde wind nauwelijks over eind blijft. Op dak wapperen vlaggen en staan bakken met kruiden. De boot er onder ligt vol met groente en fruit en ergens daartussen zit een man. Breed lachend. “Hi my name is Gregory, do you need anything?” Wij kopen tomaten en papaya’s. Gregory geeft er eentje die we vandaag kunnen eten en eentje die we morgen kunnen eten. Hier kun je toch geen nee tegen zeggen?

Voor we naar de WK voetbalwedstrijd Nederland – Mexico gaan kijken maak ik eerst nog even de onderkant van de boot schoon. Het is door de harde wind en stroming best een uitdaging. Mijn snorkelpijpje loopt regelmatig vol met water. Het goede nieuws… Ben heeft laatst mijn duikbril gerepareerd met epoxy en hij doet het weer perfect en blijft goed zitten.

Om 12 uur is het zo ver. Oranje t-shirts weer aan. We dinghy’en naar de kant. De Boardwalk bar is dicht. Maar de Noordhinder een andere Nederlandse boot wijst ons de weg naar een andere bar waar we goed voetbal kunnen kijken. We zitten riant en zien de wedstrijd. En wat voor een. Deze heeft toch heel wat vingernagels en hartkwalen veroorzaakt. Zo spannend. Maar we zijn weer door…. Dus op naar een volgend eiland met het WK op de tv!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *