The Soggy Dollar Bar, Home of the Painkiller

Of course we drink a painkiller in the Soggy Dollarbar!

Of course we drink a painkiller in the Soggy Dollarbar!

Om de hoek naar het westen ligt White Bay, met op het strand de Soggy Dollar Bar, home of the famous Painkiller cocktail. De Soggy Dollar Bar heeft geen steiger en de meeste mensen komen met een huurboot naar het eiland, plonsen te water en zwemmen naar de kant om een cocktail te drinken die ze vervolgens met natte dollars betalen. That explains de name! Een mooi (marketing) verhaal, dat willen we wel eens van dichtbij bekijken.

Wij varen er met de dinghy heen, een afstandje van niks en als we aankomen bij het rif zijn we blij dat we er niet met de Blabberboot heen gevaren zijn. Voor het strand liggen twee riffen en de ankerplaats daarachter is smal, ondiep en ligt vol met dagjes motorboten, grote huurboten en catamarans. De meeste komen uit een resort en doen even de BVI’s in een dag. Ze varen op 1 dag van bv. Caneel Bay op st. John naar Sopher’s Hole, Marina Cay op Tortola naar White Bay op Jost van Dyke en aan het einde van de dag weer terug naar de thuisbasis! Gekkenhuis.

IMG_2247Met de dinghy varen we gemakkelijk tussen het rif en alle bootjes achter een mooring door en we trekken hem moeiteloos op het strand. We stappen op het prachtige witte zandstrand met aan onze voeten azuurblauw water. Het is druk op het strand. Bommetje vol eigenlijk. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. De locatie is geweldig, maar de Soggy Dollar bar blijkt een ‘gewone’ bar op het strand naast een paar andere strandtenten. Het is ook te bereiken per auto, boot, dinghy zelfs met fiets of kar als je zou willen. Van een onbewoond eilandje is geen sprake (meer) en onze dollars blijven droog! Voor 7 dollar drink ik de Painkiller op de plek waar het ooit allemaal begonnen is. Helaas wel uit een saaie plastic beker.

Bij de bar zien we ook een leuk en eenvoudig spel, een spijker en een ring…. Je hoeft maar een ding te doen: zorg er voor dat de ring om de haak blijft hangen. Een mooie test voor je de volgende Painkiller besteld!

Ingrediënten Painkiller:

  • Premium dark Rum
  • Cream of Coconut
  • Ananas- en sinaasappelsap
  • Afgetopt met verse nootmuskaat

De juiste hoeveelheden zijn nog steeds zwaar geheim…. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *