Tijd voor een wasje in St. Thomas, USVI

Alleen voor lange mensen!

Dit blog gaat over de was. Dus als je zoiets hebt van ‘boeien?’… Gewoon doorspoelen, net als de wasmachine…. Maar voor de lezers die ondanks het suffe thema doorlezen, dit blog gaat ook over de bijzondere ontmoeting met Sandra, een lokale dame. Het extra element zit net als de wasverzachter aan het einde.

Ehhhh, gaan we hier de was doen? Er is geen wasmachine ‘heel’!

Twee volle Ikea-zakken was staren me aan. Water is lastig te krijgen en kostbaar, dus een handwas is geen optie. Deze keer maken we gebruik van de luxe van een wasserette. Er zit er eentje om de hoek, maar dat is geen optie. We hebben er tijdens de boodschappen even een blik naar binnen geworpen, maar vinden het maar een vieze bende. Geen wasmachine is heel. Alle platen aan de voorkant zijn er af. Dus we wachten tot iets rustiger weer en trotseren met de dinghy de hobbelige tocht (door de korte golfslag) naar de andere kant van de baai. In Crown Bay Marina stap ik uit de dinghy en gaat Ben ondertussen water halen. De wasserette in de marina is iets duurder, maar in ieder geval schoon. Ik heb een trappetje nodig om het wasmiddel er in te doen.

Mooie ontmoetingen tijdens de was…

Mooie ontmoeting

Terwijl de machines draaien plof ik voor de wasserette buiten op een stoel neer naast Sandra. Een lokale dame die hier elke zaterdag komt wassen, samen met haar moeder. Ze woont helemaal aan de andere kant van het eiland, maar komt elke zaterdag hier heen rijden voor de sfeer van de wasserette. Het is hier rustig. In de andere wasserettes op het eiland is het een stuk hectischer. “En ze wassen hier warm” voegt ze er aan toe. Ze kan hier op haar gemak de was doen, terwijl haar moeder een lekker sappig kippetje weg werkt. Al snel volgt een formeel praatje over het weer. Maar gaandeweg neemt het gesprek een andere wending. Sandra is hoofd politie (altijd handig dit soort contacten 🙂 en initiator & organisator van vrijwilligers bijeenkomsten voor kinderen. Binnenkort gaat ze samen met kinderen en vrijwilligers van de airforce, politie en brandweer een muur beschilderen rond het Smith Bay Ball Park. “Wat is het thema?” vraag ik haar. Ze wil de kinderen met de muur inspireren en heeft als thema gekozen voor bekende sporters uit de USVI’s. Geen idee wie dat zijn, maar dat stuurt ze me later nog wel toe, want ik heb aangegeven dat wij wel willen helpen met schilderen als we nog in St. Thomas zijn. We wisselen gegevens uit en ze belooft me alles toe te sturen voor zaterdag de 11e, de dag waarop het evenement gaat plaats vinden.

Drie wassen en droogtrommels later keren we terug naar de dinghy. Ben heeft het bij een keer water halen gelaten. De golven zijn te wild. Om de frisse was zit een extra vuilniszak tegen de overspattende golven. We stuiteren op de golftoppen terug naar de boot. Het water is nog steeds oelig en de golven komen van alle kanten. De was komt dankzij de vuilniszakken droog over! En we hebben een date! Spannend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *