Tour de Elburg

Onze eerste tocht na de winterstop

Blabber heeft zijn eerste tocht na de winterstop gemaakt. We hadden helaas niet het mooiste weer, maar we waren rijp voor een ander uitzicht. Gelukkig werkt de bimini ook goed tegen de regen!

Na het middaguur gooiden we los in de stromende regen en gingen we op weg naar de Roggenbot sluis. Deze hadden we mee, we waren alleen en konden meteen door. Daarna door naar Lelystad. Helaas alles op de motor … daar hadden we echt meer van verwacht. Het aanleggen bij windkracht 5 verliep goed.

We hadden uiteraard de AIS aan, maar Marine Traffic liet ons een beetje in de steek, we waren heel lang niet te volgen. Pas op het einde werden we gespot en kregen we een telefoontje dat we vlak voor de haven in Lelystad lagen.

Na het aanleggen ben ik op de huurfiets richting Elburg gesprongen om de auto in Elburg op te halen en had ik mijn eigen Tour de France. 40 km en 2,5 uur later was ik net op tijd in de haven, de hekken waren nog niet dicht. Ik ben droog over gekomen, met het windje in de rug. Gauw de fiets in de auto en retour Lelystad. Heb ik toch mooi even aan mijn massaprobleem gewerkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *