Trellis Bay, Beef Island Tortola

We vallen met onze neus in een gedeelte van de vertrekkersgroep 2013. Op de AIS hadden we al gezien dat de White Sprit aan de andere kant van het eiland lag, samen met de Cassandra. Vanmorgen zagen we ze de Trellis Bay inscharrelen. Daar waren inmiddels ook drie andere boten gaan liggen; de Enjoyster, de Maris en de Aurora. De eerste drie boten hebben we vandaag ontmoet.

Na een biertje en een giga hoosbui op de White Spirit bij Ben en Elly, gaan we naar de kant, op zoek naar een plek waar we twee vuilniszakken kwijt kunnen. Dat blijkt nog niet zo makkelijk. Achter de supermarkt zien we wel een enorme hoop met rotzooi, maar we vinden het niet zo netjes om daar ook onze afval te dumpen. We lopen naar het vliegveld, maar helaas… geen afval containers. Weer terug op het strand zien we een bordje met Garbage bin. Ze staan helemaal rechts van de ferry dock op een soort parkeerplaats. We kunnen hier kosteloos alles kwijt! Geweldig.

Trellis Bay is een kleine ietwat kunstzinnige gemeenschap rond de baai aan het strand en bestaat uit de Loose Mangoose Guesthouse, Artstudio Aragorns, supermarkt Trellis Bay en nog een paar eet- en drink gelegenheden. Erachter ligt het vliegveld. Van Marina Cay en het Scrub Island resort komen er elk uur ferry’s. Deze baai staat vooral bekend om zijn geweldige Full Moon Parties en laat het nou a.s. dinsdag volle maan zijn! Ze zijn al druk bezig et de voorbereidingen. We besluiten te blijven liggen tot na de Full Moon! We zijn nu zo dichtbij, dit willen we een keer meemaken!

Voor we terug gaan naar de boot eten we in de Rotihut naast de supermarkt nog een heerlijke Roti, terwijl de hanen, kippen en jonge poesjes om ons heen scharrelen.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *