Trinidad weetjes

Ventilatoren testen bij Budget Marine ... we hebben er nog 2 nodig!

Ventilatoren testen bij Budget Marine … we hebben er nog 2 nodig!

Gisteren hebben we al kennis gemaakt met ´Fast Fred´, vandaag maken we kennis met het cruisers netje op kanaal 68. Dit is elke dag om 8 uur ’s morgens. Voor alle mededelingen, (hulp)vragen (vanmorgen ging het natuurlijk allemaal over carnaval) en zoals ze het hier heel mooi noemen free treasures! Treasures zijn spullen, diensten of trainingen die je aanbied voor andere cruisers. Het is against customs rules om als buitenlander iets te verkopen, dus je biedt het aan als free treasure of als ruilmiddel voor andere cruisers!

Kanaal 68 is tevens het algemene oproepkanaal voor cruisers. Vandaar dat niemand ons gisteren hoorde! Alle cruisers die hier in de baai liggen hebben kanaal 68 stand bye staan voor oproepen. Heb je na de oproep contact, dan ga je naar een ander kanaal om verder te kletsen.

Carnaval Madness

We liggen hier net een paar dagen voor carnaval en vallen met onze neus in de hectiek. Je schijnt van te voren van alles te moeten regelen. Een taxi naar Port of Spain valt zelf nog wel te regelen, maar je komt nooit meer terug. En daar springen locals handig op in. Zo ook Jesse van Members Only (just a name, iedereen is welkom). Suzanne van de Sailaway had al voor ons navraag gedaan of we nog met de taxi mee konden naar de parade op dinsdag. En vandaag kregen we het verlossende antwoord dat we mee kunnen! Dinsdag worden we door een taxi op het haventerrein opgepikt om 6 uur ’s morgens. Ze droppen ons bij de route van de optocht. En ’s avonds om 18.00 uur worden we door dezelfde taxi weer opgepikt. Wel zo safe. Op naar het Carnaval!

Walhalla voor bootklussen

Chaguaramas is de place to be als je nog klussen aan de boot moet doen. Er zijn een aantal havens waar je met de boot uit het water kunt en op de kant hebben ze geweldige plekken om aan je boot te werken. Op elk terrein zitten bedrijfjes, zoals de RVS man, zeilenmakerij, rigging etc. en je hebt hier een grote Budget Marine! Dat is lang geleden, Budget Marine is een beetje de George Kniest of Dekker Watersport in de Carieb.

Voor de eerste keer cruisers leesvoer op de kop getikt! Gratis!!

Voor de eerste keer cruisers leesvoer op de kop getikt! Gratis!!

En het viel ons op dat hier vele boten (vaak met een verhaal) te koop staan. Een tip voor mensen die nog geen boot hebben en ook willen gaan cruisen… Boek een ticket in je vakantie naar Trinidad en kijk daar eerst rond of er een schip naar je smaak ligt… Ze zijn vaak al cruise-klaar en de (vraag)prijzen liggen laag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *