Tropische storm Colin komt naar Amerika, South Beach Miami, USA

South Beach here we come!

South Beach here we come!

Er is een tropische storm op komst. En hij heeft ook al een naam: Colin. Het hurricaneseizoen is net begonnen en dit is al de derde tropische storm! We willen weg uit Florida, maar snel naar het Noorden zeilen heeft nu geen zin. Storm Colin heeft namelijk zijn zinnen gezet op noord Florida en ons in zijn greep! Volgens de prognoses komt hij ter hoogte van Orlando binnen.

Colin gaat gelukkig boven ons langs!

Colin gaat gelukkig boven ons langs!

We hoeven dus niet bang te zijn dat de storm over ons heen raast, wel wordt er flinke wind uit het zuiden voorspeld en we besluiten te verkassen. Onze huidige ankerplek is behoorlijk open en we liggen bij zuiderwind aan lager wal. We hebben hier totaal geen beschutting tegen het slechte weer. Iets verder naar binnen bij South Beach Miami ligt een mooie beschutte ankerplek, waar we de storm kunnen uitzingen.

De bascule spoorbrug staat gewoon open...

De bascule spoorbrug staat gewoon open…

Schuilen achter South Beach Miami

Om 8 uur halen we het anker op en naderen langzaam de skyline van Miami. Bizar. Varen we zo maar langs ‘de stad van Crockett & Tubbs?’ (Miami Vice). Foute jeugdherinneringen… De ankerplaats ligt vijf mijl verderop. Om er te komen moeten we onder maar liefst 4 bruggen door en hebben we hoog water nodig bij een ondiep stuk. De bruggen zijn voornamelijk vaste bruggen met een hoogte van 65 ft en er is een bascule spoorbrug, die in principe open staat. Easy peasy, tot zo ver. Na de laatste brug gaan we voor de Venetian Causeway Bridge stuurboord uit richting de ankerplaats. Maar dan moeten we eerst over het ondiepe stuk? Hebben we het goed gedaan? Het is precies hoog water als we de ondiepte naderen. De dieptemeter schiet naar 2 meter…. en blijft daar hangen. VINK. Onze eerste ICW berekeningen kloppen. Geweldig! De diepte loopt weer iets op. Relaxt varen we langs de kleine eilandjes aan bakboord, dwars door mooringvelden naar Monument eiland. Achter het eiland laten we ons anker zakken op 3,5 meter. We liggen tussen een paar andere zeilboten. De meeste zijn verlaten.

USA MiamiLaat Colin maar komen, wij liggen lekker beschut en dicht bij de kant! We kunnen ons hier wel even vermaken tot de storm is uitgeraast. In South Beach is een drukke winkelstraat, prachtig strand en om de hoek zit de Publix Supermarkt waar we lekker kunnen bevoorraden.

We mogen onze dinghy gratis bij de Publix supermarkt neerleggen!

We mogen onze dinghy gratis bij de Publix supermarkt neerleggen!

Ze hebben zelfs een steiger waar we onze dinghy kunnen parkeren. Waar we alleen geen rekening mee hadden gehouden is laag water. Als we terug komen bij de bijboot, moeten we bijna in de boot springen met al onze boodschappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *