Trouwen op Birkenstocks…

We zijn op de valreep, na 22 jaar, in het huwelijksbootje gestapt. Sneller kon het niet gaan. Op donderdag heb ik de afspraken gemaakt. Op dinsdag zijn we in ondertrouw gegaan en precies twee weken later (vandaag dus) op dinsdag getrouwd. De afspraken waren al gemaakt toen Ben’s vader overleed. We hadden daardoor gemengde gevoelens. We wilden het wel door laten gaan, maar hadden geen zin in een feest. Vandaar dat we het klein hebben gehouden en er verder niet al te veel ruchtbaarheid aan hebben gegeven. Maar Mans, een vriend, heeft wel een korte impressie gemaakt van de ‘plechtigheid’:


Na het officiële gedeelte zijn we met z’n allen naar de boot in Lelystad gereden. Deze was subtiel versierd en rijkelijk bestrooid met rijst. De mussen waren hier heel blij mee! We hebben heerlijk gelunched bij Jan Goos op het terras met uitzicht op onze huwelijksboot. Na de lunch zijn we lekker gaan spelevaren met de bijbootjes en konden we genieten van het mooie zomerse weer.

Toen iedereen weg was hebben we ’s avonds nog een tochtje gemaakt in het bijbootje samen met Cees en Marianne, van de Into the Blue, naar de Flevo Marina. Eenmaal in de marina bleek de tank leeg!!! Stonden we dan, op blote voeten, ons huwelijksbootje gestrand in de Flevo Marina…. Marianne heeft op een geleende fiets een nieuwe tank benzine gehaald, zodat Ben en ik toch weer terug konden varen met het bijbootje tijdens een prachtige ondergaande zon. Cees en Marianne zijn terug gelopen naar de haven met de hondjes.

Het was een prachtige, zonnige dag met alleen maar hoogte punten. Familie & vrienden bedankt voor deze mooie dag en de bijzondere, nuttige en creatieve cadeau’s.  We beseffen dat we iedereen aardig op de proef hebben gesteld met deze snelle actie en het vroege tijdstip, maar het was het meer dan waard, de dag duurde daardoor lekker lang. Nu stappen we snel in het bootje en het wordt een hele lange huwelijksreis.

5 reacties op “Trouwen op Birkenstocks…

 1. Een goede aftrap voor de reis! Nogmaals gefeliciteerd! Jammer dat we er niet bij konden zijn maar leuke foto’s en filmpje! Volgende keer wel zorgen dat de tank vol is.
  Wanneer gaat de grote reis beginnen?
  Liefs, Hetty en Gerard

 2. Hoi Ben en Ingrid,

  Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Er zijn er niet veel die zo’n uitgebreide huwelijksreis maken. Als we elkaar tegen komen kunnen we jullie in real life feliciteren. In ieder geval voor jullie Honeymoon ‘fair winds and following seas’ toegewenst.
  Heel veel groeten Bas en Marieke

 3. Ingrid en Ben, onze heel hartelijke felicitaties! We letten enige tijd niet op en lazen ons vandaag in. We werden aangenaam verrast door het mooie bericht van jullie huwelijk, ondersteund door de sfeervolle filmpjes en foto’s. Maar ook verrast door het eerdere droeve bericht over Ben’s vader.
  We wensen jullie een hele mooie lange huwelijksreis samen de wereld rond!
  Mattie en Theo, met veel knuffels.

 4. Helemaal leuk. Van harte gefeliciteerd en zie er naar uit om jullie hier aan de Spaanse of Portugese kust te zien. dan vieren we het nog een keer. Is hier zo lekker. Gaan morgen richting la Caruna, 10 mijl en dan snel de warmte opzoeken, hoewel het hier ook super is. Zodra de zon er is kan je de bimini wel op doen. Heel anders als in Nederland. Wanneer vertrekken jullie?? Tot snel.
  Groetjes
  Quido en Gerdie

 5. Hallo Ben en Ingrid. Vanuit Albufeira de hartelijke felicitaties van ons.
  Jullie stappen nu echt het Huwelijksbootje in. Goede reis en Zuid Portugal is een aanrader. Wij zijn nu in Albufeira, in de haven en om de hoek een baai met vissersboten en een prive strand.
  Prachtig hier.
  Hartelijk groeten van de Nimrod, Sander en Wilma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *