Tweede Paasdag in Leverick Bay

Painkillerrrrr in Saba Rock

Painkillerrrrr in Saba Rock

We gaan eindelijk ankerop en verplaatsen ons naar de overkant, Leverick Bay, om daar een mooring te pikken. Dit kost ons 30 dollar voor een nacht, maar dan krijgen we wel 100 gallon water en een zak ijs gratis! Het waait nog steeds flink en pas bij poging 3 lukt het ons de mooring op te pakken. We liggen OK tussen de vele (huur) catamarans in.

Morgen gaan we dat gratis water tanken, dus vandaag maken we alle tanks helemaal leeg! En dat doen we met … de was!! Terwijl de boot vol hangt met was, dnghy’en wij naar de kant. Er zit hier een kleine supermarkt, maar ze hebben niet veel verse spullen. Verder dan een paar uien en grapefruits kom ik niet. Gelukkig hebben ze wel broodmeel dus ik kan weer bakken!

Feeding the Tarpoons

Feeding the Tarpoons

Saba Rock
In de baai varen heel veel ferry’s, naar o.a. naar de resorts Saba Rock en Bitter end. Wij kunnen zo’n bootje oproepen en dan brengen ze ons gratis naar Saba Rock. Zo gezegd zo gedaan. De marina roept ze voor ons op en om half 4 worden we opgehaald door het Saba Rock bootje. Deze gaat hard! We stuiven met 16 knopen via Gun Creek naar de andere kant van de baai.

Saba Rock is een klein eilandje met restaurant en een resort aan de oostkant van de Virgin Gorda Sound. Je kunt hier herlijk zitten en internetten en tijdens Happy Hour kosten een Painkiller en een biertje 3,50 dollar. Om 17.00 uur worden de fishies gevoerd! Een hele happening. Ik zie de onderarm van de man verdwijnen in de bek van een tarpoon. Bizar! Gelukkig hebben ze geen tanden!

Feeding the Fishies...

Feeding the Fishies…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *