Union Island, St. Vincent & The Grenadines

hier hebben we niets aan toe te voegen!

hier hebben we niets aan toe te voegen!

Na een heerlijk zeiltochtje van wel een heel uur, liggen we in Clifton Bay, Union Island. Union Island is ook onderdeel van Sint Vincent & de Grenadines. Het is druk in de baai en een plekje vinden is dan ook niet makkelijk. Wij parkeren de boot achter het rif bij een grote gele catamaran die tevens bar is. Onder water blijken wel wat moorings te liggen van een lokale, maar we mogen blijven liggen. Achter het rif lig je geweldig. Je hebt een grandioos uitzicht, de kite surfers zoeven voorbij en je hebt geen last van de golven. We liggen lekker rustig.

Inklaren doen we bij het vliegveld en daar geeft de douane beambte ons een veeg uit de pan (de eerste die we meemaken). We hadden ons meteen moeten melden bij de douane en mochten niet eerst twee dagen voor anker liggen in PSV. Nou hadden we dit netjes gevraagd bij het uitklaren in Hillsborough. Maar daar doen ze kennelijk niet zo moeilijk. En het misverstand zit in PSV. Dit is onderdeel van Sint Vincent en de Grenadines en niet Grenada, zoals wij dachten! Wisten wij veel. Hij zoekt zijn boekjes met regels er op na, maar gelukkig komen we er met een represaille af.

Union Island heeft net als alle andere kleine eilandjes hier in de omgeving een eigen landingsbaan voor kleine vliegtuigen. Deze ligt vlak naast de baai waar wij liggen en wij hebben een prachtig uitzicht op de vliegtuigjes die komen en gaan. De vliegtuigjes zijn klein en vervoeren maximaal 12 personen. Ze hebben wel grotere vliegtuigen gehad, maar die gingen te snel voor de landingsbaan. Een paar maanden geleden is de laatste nog gecrashed. De restanten staan aan het einde van de landingsbaan! Gelukkig kan de pilot het nog navertellen en zijn geen slachtoffers gevallen.

Ideetje voor Nederland?

Ideetje voor Nederland?

Het stadje is bijzonder kleurrijk en de mensen zijn heel vriendelijk. Ze zeggen je allemaal gedag en zijn altijd in voor een praatje. Op het pleintje staan allemaal hele kleurrijke groente- en fruitstalletjes. Hun waren liggen opgestapeld in het stalletje, maar er hangt ook van alles aan touwtjes er voor. Zo mooi om te zien. Show what you got, waarom doen ze het niet op deze manier in Nederland, de markt zou er een stuk vrolijker uit zien!

’s Avonds blijft het behoorlijk waaien, wat er voor zorgt dat ik ’s nachts regelmatig mijn bedje uit ga om te kijken of we nog steeds goed liggen. De volgende morgen blijkt het uitzicht rondom gelukkig nog steeds hetzelfde! Ons Rocna anker houdt goed, een hele geruststelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *