Van Redhook terug naar Lindbergh Baai

MONSTERrrrr!!!!

MONSTERrrrr!!!!

Wat vliegt de tijd. Morgen gaat Saskia alweer naar huis en we daarom houden nog een laatste relaxte dagje. Hiervoor zeilen we naar de Lindbergh Bay aan de westkant van St. Thomas. Deze baai ligt naast het vliegveld, zodat we Saskia de volgende morgen met de dinghy naar het vliegveld kunnen brengen! (een geweldige tip die we kregen van de SY de Bodyguard, thanX guys!).

Ciguatera ziekte
We zeilen op de genua voor de wind naar de Lindberg bay. Ben besluit nog even te vissen en zet deze keer wat grover geschut in, een andere veel grotere haak! Hij heeft meteen BEET! We zien achter de boot een grote witte wolk… het lijkt wel een plastic zak. Maar dichter bij de boot blijkt het een Barracuda te zijn die vecht voor zijn leven. Saskia en ik doen even een stapje achteruit als Ben hem dichterbij haalt. Wat een monster! In deze omgeving kun je barracuda’s helaas niet eten i.v.m. Ciguatera ziekte (tropische vissen vergiftiging). De barracuda is een jager en eet rifvissen, deze dragen de ziekte bij zich. Zelf worden ze er niet ziek van en je kunt ook niet zien dat ze deze ziekte bij zich dragen, maar wij kunnen er binnen 3 tot 10 uur behoorlijk ziek van worden (misselijkheid, overgeven, diarree en maagkrampen) en nemen geen enkel risico.

Ik lees later in het gratis in de Caribbean verspreid blaadje All at Sea dat de risico gebieden voor Ciguatera ziekte vooral zijn: Norman- en Peter Island, Zuid Martinique, Saba bank en Antigua en Montserrat. Anyway, bummer, de vis zag er goed uit maar hij moet los en we geven hem weer terug aan de zee. Een flink gevecht, want deze vis is sterk en heeft behoorlijke scherpe tandjes…

Another Bushwacker met een back up plan!

Another Bushwacker met een back up plan!

In de Lindbergh Bay is het rustig. We checken eerst even op het vliegveld hoe het met de vluchten van morgen zit. Saskia kan meteen inchecken. Daarna gaan we naar het Emerald Beach resort aan het strand met een zwembad en ligbedden om nog even te genieten van het blauwe water, gratis wifi en een Bushwacker met een back up plan (extra glas erbij) en later nog een gratis refill!

We sluiten de dag af op het strand met een kippebout van de BBQ met rijst en een gevulde rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *