Verder naar het oosten: Salinas

We worden om half 6 wakker en als we naar buiten kijken zijn al onze buren (3) al vertrokken. We liggen helemaal alleen voor het eiland. We hijsen snel de zeilen, starten de motor en gaan achter de meute aan naar Salinas. Dit is ongeveer 15 mijl verder naar het oosten. Deze keer kunnen we helaas niet zeilen en varen we op de motor zo dicht mogelijk langs de kust om geen last te hebben van golven. Om 9 uur liggen we in de door mangroven omgeven baai van Salinas. Het is hier een stuk drukker met boten als in de voorgaande baaien. Er liggen zelfs een paar voor ons onbekende Nederlanders.

Met de dinghy peddelen we naar de dinghydock bij de marina. Hier kunnen we onze dinghy gratis neer leggen. In de omgeving van de haven zijn de meeste restaurants en barretjes dicht. Voor meer leven moet je hierin het weekend zijn! Er zit een kleine bakkerij & meer en gratis Wi-Fi iets verder op aan de rechterkant van de marina. Wij gaan links, naar de grotere supermarkt Pueblo, dit is toch gauw 4 km wandelen in de zon. We hebben weer verse avocado’s, papaja en grapefruits! De auto’s stoppen niet voor onze opgeheven duim. Dus we wandelen ook maar weer terug… eenmaal in de marina drinken we wat en maken gebruik van de gratis Wi-Fi.

Ook hier gaat de wind in ’s avonds uit en we liggen ontzettend rustig achter ons anker. Er is voldoende ruimte in de baai. De volgende dag peddelen we weer naar de kant en wandelen rechtsom naar het centrum van Salinas, dat ook weer wat meer landinwaarts ligt. Het centrum ziet er meer Spaans uit. Het is een levendig dorp, met een plein, kleine winkeltjes, in de ochtend een overdekte markt en een bibliotheek (ik verbaas me over de presentatie van bv. de kranten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *