Vers gebakken broodjes in Marina Douro

De marina was deze ochtend gehuld in een dikke mist, die plotseling kwam opzetten. Elke ochtend om 8 uur worden we gewekt met vers gebakken broodjes die bij ons in de kuip worden gedropt. Ze verwennen ons maar!

Pal naast de Marina Douro zit nog een echte wasplaats voor de lokale bevolking die door het ontbreken van een wasmachine nog op de hand wassen. Naast het nieuwe gebouw drogen ze de kleding aan bijzonder in elkaar geconstrueerde waslijnen en kinderen kunnen zich in de tussentijd vermaken in de speeltuin.

Deze keer pakken we de bus naar de stad. Via een omweg belanden we in het centrum, bij het busstation tussen de daklozen. Het is zondag, dus lang niet alle gebouwen zijn open, maar we zwerven als echte toeristen heerlijk door de stad en bewonderen de gebouwen van buiten. Prima sightseeing dagje! We vinden Porto een ontzettend mooie stad en raden het iedereen aan om deze stad een keer aan te doen met de boot of voor een lang weekend met het vliegtuig.

’s Avonds lopen we terug naar de haven en hopen tijdens het lopen een lift te krijgen. Ben steekt een paar keer zijn duim omhoog en krijgt meestal een duim terug… Ze stoppen niet. Bij een rotonde komen we een man en twee vrouwen tegen. Zij blijken naar de auto te lopen en wij lopen met ze mee. Hij is een Braziliaan, zijn vrouw een Portugese en de tweede vrouw is zijn dochter van 16 die Engels spreekt. Onder het lopen willen ze van alles weten, over de boot, Holland etc. Eenmaal bij de auto kunnen we meerijden en worden we voor de marina afgezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *