Volgende stop naar het oosten, St. John

Betalen op een vlot

Betalen op een vlot

Na een week moeten we ons met enige moeite losweken van de prettige anchorage op Christmas Cove. We zeilen naar St. John, om de hoek. Een tocht van wel 10 mijl! Cruz Bay, de hoofdstad waar we ook kunnen uitklaren, is druk, vol en ondiep. En we besluiten om de hoek een mooring te pakken bij de Salamon Bay. Vandaar uit kunnen we makkelijk met de dinghy naar het strand om te snorkelen en de volgende morgen naar de hoofdstad om uit te klaren. We zien dat heel veel mensen dat in hun dinghy’s doen.

Mooring pay station in St. John

Mooring pay station in St. John

Het ziet er naar uit dat de moorings waar wij liggen gratis zijn. Er staat niets op de moorings voor Salamon Bay. Op alle andere moorings staat dat de kosten 15 dollar zijn. Een parkwachter haalt ons later uit deze mooie droom. 75% van St. John is nationaal park en je moet overal voor de moorings betalen en je mag nergens (meer) ankeren. Alleen aan de overkant van St. John kun je nog gratis ankeren, maar ja, dan lig je wel aan lager wal! Dat gaan we dus niet doen en we besluiten te blijven liggen en willen de 15 dollar aan de parkwachter betalen. Dat gaat dus niet door. We moeten om te betalen met onze dinghy varen naar Caneel Bay en daar op het drijvende vlot met de tekst “mooring pay station’ betalen. We vullen onze gegevens in. Stoppen 15 dollar in de enveloppe en doneren dat in de bus. Ce’st ca, komt geen medewerker meer aan te pas. Deze controleren alleen of je wel betaald hebt.

Op de terugweg naar onze boot ontdekken we Amideau, een Nederlands schip, de eerste vertrekker van de lichting 2013 die we tegen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *