Voor anker aan de westkant van Vieques

Voor anker in Vieques

Voor anker in Vieques

De volgende stap naar het oosten is de oostkust van Puerto Rico. Ik heb de douane gebeld om te melden dat we naar de oostkust en/of Vieques varen. Na het noemen van ons cruising permit nummer, herkent hij ons in het systeem. Ik krijg na onze verplichte aanmelding nog een vriendelijk “Thank you for calling & have an nice day” en dan hebben we weer aan onze plicht voldaan. Best wel een mooi systeem zo. Er zijn landen waar je in elke plaats opnieuw moet inklaren. Deze manier voorkomt een hoop paparassen invullen en niet te vergeten tijd!

We zeilen zo lekker dat we om de hoek besluiten door te zeilen naar Pta Bermudes, een strand aan de westkant van het Spaanse Maagdeneiland Vieques. Bij aankomst worden we meteen begroet door de eerste schildpadden die om onze boot heen blijven grazen! Er liggen nog een paar boten voor anker, verder is het er heel rustig liggen. Het water is helder, de kust is prachtig en staat vol met palmbomen. We peddelen naar de kant en lopen een stukje, maar naar het noorden mogen we niet verder i.v.m. ontploffingsgevaar van bommen en ander door de Amerikanen achtergelaten oorlogsmateriaal. Vieques is 60 jaar lang een oefengebied geweest voor de Amerikaanse marine. Uiteindelijk kwam er zoveel weerstand tegen al dit nutteloze afval dat ze in 2003 zijn vertrokken, tot opluchting van de bewoners van het eiland. Een derde van het eiland is echter nog steeds vervuild met munitie afval, waardoor het niet toegankelijk is voor publiek.

En op het wandelpad naar het zuiden is ook niet veel te zien. We genieten vooral van het uitzicht op het strand met de palmen, vanaf de boot. Deze avond eten we onze laatste moten verse vis. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *