Voor de tweede keer in Havana, Cuba

Cuba HavanaEl Capitolio Nacional, Plaza de Revolucion, el Malecon, Cementerio Colon … We zijn voor de tweede keer in Havana. Deze keer samen met Saskia, de zus van Ben. Op het Parque Central stappen we op de klaarstaande Hop on Hop off bus. Goed geregeld.

Cuba HavanaWe laten ons lekker rondrijden en ondertussen kunnen we ons een beetje oriënteren en kijken waar we willen uitstappen. Af en toe moeten we een beetje bukken in verband met laag over hangende takken. Het is een aangenaam ritje, langs de highlights met de wind in onze haren.

Water halen...

Water halen…

Dwalen door de vrijwel autoloze straten van Havana

De binnenstad laat zich ook goed te voet verkennen. Calle Obispo, de oude drogisterijen, kanonnen die voorkomen dat verkeer hier kan rijden, een Daquiri met Hemingway in Hotel Ambos Mundos & Cafe Floridita, klassieke auto’s, het Art Deco gebouw van de familie Bacardi voor ze vluchten naar Puerto Rico, Calllejon de Hamel, Plaza des Armes met oude filmposters om van te kwijlen…. You name it, wij hebben het gezien.

Een Daquiri frappe, yummie!

Een Daquiri frappe, yummie!

We zijn zelfs bij meerdere grote hotels op het dakterras geweest. Ze hebben daar vaak het mooiste uitzicht en een zwembad! Het populaire ‘El Malecon‘ van Pitbull is op het dak van het Hotel Nacional opgenomen.

Het Bacardi gebouw vanaf het dak van een hotel

Het Bacardi gebouw vanaf het dak van een hotel

Graffiti heaven in Callejon de Hamel

Graffiti heaven in Callejon de Hamel

Le petit Prince in de Callejon de Hamel

Een ander wijkje in Havana is Callejon de Hamel. De Cubaanse kunstenaar Salvador González Escalona is in 1990 een project gestart. Graffiti heaven.

Cuba HavanaOveral waar we kijken staat, zit, hangt kunst. Kunst met Afrikaanse invloeden, een grote groep in Cuba, met veel invloed op de Cubaanse cultuur. Ook spotten we Le Petit Prince die vragen stelt aan zijn oma.

Deze vrouw is gekleed volgens de afro Cubaanse religie Santeria. Ze zijn herkenbaar aan de witte kleding en gekleurde kralenketting.

Deze vrouw is gekleed volgens de afro Cubaanse religie Santeria. Ze zijn herkenbaar aan de witte kleding en gekleurde kralenketting.

De straatjes tussen de bezienswaardigheden

We zwerven wat af door de oude straten. Havana is een heerlijke oude stad en heeft veel te bieden. Maar … we zijn vooral gecharmeerd van de kleine straatjes, tussen de bezienswaardigheden.

De slager

De slager

Het is heerlijk om rond te slenteren en op te gaan in het dagelijkse leven, dat zich op straat afspeelt. Straatverkopers. Kleine winkeltjes, Vlees dat in de deuropening hangt. Een touw met een tas dat naar beneden hangt voor boodschappen. Mensen die een taart dragen, zonder doos, omdat die er gewoonweg niet zijn. Galletaverkopers.

Cuba HavanaDammen op straat. Cohiba’s die voor het oprapen liggen. Zakjes die hangen te drogen, omdat verpakkingsmiddelen schaars zijn. Een ton komt voorbij om water te halen. Dagelijkse taferelen waarvan wij deelgenoot mogen zijn. Te veel indrukken en foto’s … Havana is gewoon een heerlijke stad. Hieronder volgt nog een kleine toegift.

Straatverkoper

Straatverkoper

 

Ze hebben weer eieren!

Ze hebben weer eieren!

De zakjes hangen te drogen... Hergebruik!

De zakjes hangen te drogen… Hergebruik!

 

Cuba Havana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *