Water tanken op een wel heel bijzondere manier

Water tanken aan een mooring

Water tanken aan een mooring

Portsmouth – Ons water is praktisch op en voor we verder naar het zuiden gaan willen we eerst de boot nog even vol gooien met vers drinkwater. Je kunt in Portsmouth op 2 plaatsen water tanken; bij de ferrydock en op de ankerplek bij een mooring. Ja je leest het goed bij een mooring!

Op de mooring zit een kraantje met daaraan een tuinslang. Over de bodem loopt een hele lange slang naar een huisje op de kant. Een bootjongen helpt ons bij het aanleggen van de boot aan de mooring en zodra we vast liggen, de slang aan boord is en we 50 EC hebben betaald geeft hij een seintje naar de kant en wordt de kraan open gedraaid. We kunnen zo veel water tanken als we maar willen!!

Dus we hebben de hele boot van binnen en van buiten schoongemaakt, de was nog een keer gedaan (nog meer beddengoed) alle tanks vol gegooid en alle lege waterflessen die we maar kunnen vinden gevuld. ik heb tijdens deze actie wel 3 X gedouched onder de slang. Zo lekker! Wat een experience! Ik heb een klein filmpje gemaakt van de mooring, maar je moet wel snel kijken, anders is het alweer voorbij….

Nadat de hele boot volgeladen is met vers water zeilen we naar Roseau. Met een vaart van 7,4 knopen lopen we de baai uit. Dat gaat lekker. De Full Circle komt net terug van een excursie en volgt ons op de hielen. Helaas valt de wind later helemaal weg en moeten we langs het eiland verder op de motor.

In Roseau is het water tot vlak aan de kant te diep om te ankeren, dus we pakken een mooring. Over Seacat en zijn moorings hebben we van andere zeilers goede berichten gehoord dus we gaan bij hem voor de deur liggen. Alleen is het even zoeken naar een mooring. we zien geen bal, wel een paar drijvende flesjes en fenders…. Een echte mooring bal zie je hier niet. Wij pakken de fender. Als we praktisch liggen komt bootjongen Dwayne -D in short- aan scheuren. De kosten voor de mooring zijn 10 dollar of 25 EC per nacht. Daarna sjeest hij door naar de Full Circle om hun op te vangen. We eindigen met een borrel aan boord van de Full Circle. En we horen van ‘D’ voor het eerst van een whale whisperer. Je kunt hier in de omgeving walvissen spotten en deze man schijnt met ze ‘te praten’…

2 reacties op “Water tanken op een wel heel bijzondere manier

  1. Mooie tip die watertap! Zou ie er over anderhalf jaar ook nog zijn? En zijn jullie dan ook nog in de buurt? Dan is de borrel bij ons!
    Groet, Walewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *