Waterhalen in je badpak

Water tanken in de marina

Water tanken in de marina

Ons water is weer eens op. We gooien de laatste reserve waterflessen in de tank (dat is 80 liter). Maar voor we verder naar het oosten varen willen we de tanks wel wat voller hebben. Geen idee of je makkelijk water kunt halen in de BVI’s en naar we gehoord hebben is het daar behoorlijk prijzig! Bij de St. Thomas Marina is het gratis! De waterslangen liggen er voor het grijpen. Alle deelnemers van de regatta tanken er de hele dag, dus er is genoeg doorstroming en wij maken graag gebruik van deze service voor de wedstrijdzeilers.

Blijven lachen, anders gaat het thuisfront reageren!

Blijven lachen, anders gaat het thuisfront reageren!

Maar het  wordt wel een natte rit naar de overkant! Tja, sommige van jullie willen graag ruilen, dus je hoort me ook niet klagen! Voor deze rit trek ik alleen mijn badpak aan en houd zo mijn kleren droog en zout vrij! Met een dinghy vol met lege waterflessen, een tas/vuilniszak tegen het natte opspattende zoute water en in zwemtenue tuffen we naar de overkant. We hebben de wind in de rug, een makkie. We tanken 80 liter. De terug weg is echter een stuk hobbeliger en natter! Het is maar goed dat we geen kleding dragen.

Blij met dit alternatief doen we het ‘s avonds tegen zonsondergang nog een keer. We bekijken eerst de prijsuitreiking, drinken een biertje en tanken wederom voor 80 liter water. Aan het einde van de dag zit er weer 160 liter bij de 80 liter reserve water. Wow, met 240 liter moeten we het zeker 2 weken redden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *