We strijken neer in Marina Puerto del Rey

Een bootje dat de dames bij de balie gebruiken om te zienn waar bakboord en stuurboord zitten!

Een bootje dat de dames bij de balie gebruiken om te zien waar bakboord en stuurboord zitten!

Vroeg halen we het anker op, het is nog steeds windstil en al gauw zeilen we zonder de motor te starten met een flauw windje in de rug weg. Dan trekt de wind aan. Ik sta achter het stuurwiel en zeil Blabber scherp aan de wind net om het punt heen. Daarna lopen we voor de wind de baai van de haven binnen. Ohhhh dit is pas lekker zeilen, genieten met een hoofdletter G.

Kanaal 71
Vlak voor de haven roept Ben via kanaal 71 de marina Puerto del Rey, de grootste jachthaven in de Caribbean, op. We krijgen een ligplaats op pier 10 toegewezen en iemand komt ons helpen bij het aanleggen. Ben parkeert de boot moeiteloos in de box alsof we dagelijks in een marina gaan liggen. En dan hebben we de beschikking over onbeperkt stromend zoet water…. Heerlijk. We rollen onze nieuwe waterslang uit en spuiten eindelijk het zoute water van de boot en poetsen deze van boeg tot steven schoon, wat een genot.

Zoet water in overvloed
Het is hier in de marina een grote luxe voor ons; golfkarretjes die je bij de boot ophalen en weer terugbrengen, douches, Wi-Fi en een waterkraan naast je boot, onbeperkt en bij de prijs (44 dollar per nacht) inbegrepen. En niet te vergeten mega wasmachines, voor 2 dollar per trommel. We werken de totale was van de afgelopen weken weg. ’s Avonds zitten we schoon en zeer content in een kraakheldere kuip en wat later stappen we in een schoon zoutloos bedje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *