Dia di Boneiru

Bon bon Dia di Boneiru

Bon bon Dia di Boneiru

Het is vandaag Bonaire dag, omdat in 1499 het eiland door Spaanse ontdekkingsreizigers op 6 september werd ontdekt. Later leren we dat het ook de dag van de vlag en het volkslied is. Overal liggen ze te koop en zien we ze wapperen. Elke auto heeft er wel eentje. We hebben een programma in het Papiaments dat ons vertelt dat er een toespraak, zang, muziek en miss verkiezingen zijn op het Wilhelminaplein.

Maar dit weekend zijn ook de motorclubs uit Aruba en Curaçao op bezoek. ’s Middags hebben we ze allemaal op de boulevard voorbij zien komen met donderende motoren. Ze gaan altijd een keer per jaar bij elkaar op bezoek. De motoren gaan in een container en worden verscheept naar het eiland. En ze pakken zelf het vliegtuig om een weekendje rond te rijden op het eiland. De club verzamelt zich hier bij het clubhuis van de Hells Angels, tegenover Little Havana. Het biertje kost daar maar een dollar, dus we zijn al snel om.

Nomad's Tribe uit Curacao

Nomad’s Tribe uit Curaçao

Het hele parkeer terrein staat vol met de mooiste motoren. Wij chillen wat bij de aardige gasten van de Nomad’s Tribe uit Curaçao en krijgen meteen een koud biertje uit hun eigen meegenomen bar (hangt achter 1 motor). Ze worden gesponsord met lokale biertjes.

De rijdende bar van de Nomad'sTribe

De rijdende bar van de Nomad’s Tribe

Na een tweede biertje gaan we nog even kijken bij het motorclubhuis van Bonaire tegenover Little Havana. Daar lopen we tegen Gaby van de Foxy Lady en Ruud (woont op Bonaire) aan. Samen drinken we nog wat en besluiten wat cultuur op te snuiven op het Wilhelminaplein. Het was een grote drukke gezellige bende. Overal stonden eettentjes. Op het podium werd muziek gemaakt en wat later werd daar ook de miss-verkiezing gehouden. Na het eten en een kop koffie bij Gio’s, zoeken wij de boot weer op.

Selfie in de motor

Selfie in de motor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *