De zonnige zijde van de schaduw dankzij de Sailrite

De nieuwe rits zit er bijna aan!

De nieuwe rits zit er bijna aan!

“Ing, de zon schijnt weer vandaag!” Nou genieten we erg van de alsmaar schijnende zon. Het is gewoon een factor waar we elke dag op rekenen. Maar het heeft ook een keerzijde… als de zon op ons bootje staat te schijnen is het heel warm in de kuip. En er staat veel minder wind als bv. op Curaçao. We komen meestal niet boven de 15 knopen uit. Zo warm hebben we het de laatste tijd niet gehad, we zitten in de warmste maand.

Gemiddelde temp op Bonaire:

Best warm!

Best warm!

Nou hebben we een extra voor- en achterflap aan de bimini tegen de zon, maar de rits van de voorflap heeft het helaas door het vele UV begeven. De rits is niet meer te redden. Gelukkig heb ik nog twee extra ritsen liggen van het juiste formaat. We halen de bimini er af. Helaas moeten we daarvoor het hele buizensysteem losmaken, omdat de twee ritsen aan de binnenkant van de bimini ook helemaal vast zitten door zout en corrosie.

Als de stof er eenmaal af is tornen we de oude ritsen los. Van de Sylfer mogen we de Sailrite naaimachine lenen. En met deze geweldige machine (met zeer vrouwvriendelijke gebruiksaanwijzing > ze hebben plaatjes!!) zetten we nieuwe ritsen aan de voorflap. Yes, dat betekent ’s morgens vroeg geen zon meer in de kuip als de zon nog laag hangt. Terwijl we de bimini en flappen voor- en achter er weer hebben opgezet hoor ik Ben zeggen “Oh, oh… Ing??!!” Da’s niet goed… terug in de kuip zie ik dat het garen van het middenstuk van de bimini het ook heeft begeven. Helemaal gaar. Dus hup, bimini er weer af en opnieuw alle stoffen onder de naaimachine doorhalen. Nu check ik alle naden en stiksels. Daar waar ik twijfel haal ik het voor de zekerheid ook onder de naaimachine door.

De Blabber krijgt zijflappen
Tenslotte maken we nog een paar zijflappen en een achterflap van zonwerend doek, tegen de laaghangende zon in de middag. We kunnen er nog wel door naar buiten kijken, maar het houdt de zon lekker tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *