Gooooooood moorning cruisers

SXM Kosten inklaren en brug

SXM Kosten inklaren en brug

St. Maarten‘s Morgens om half 9 komen we aan in de Simpson Bay. Omdat we een aantal dingen moeten doen besluiten we in de baai aan de Nederlandse kant te gaan liggen, ondanks het Nederlandse ‘ontmoedigingsbeleid’. We betalen hier namelijk 20 dollar per week of we nu buiten in de baai of binnen in de lagoon gaat liggen. Gaan we door de brug dan betalen wij nog eens 25 dollar extra. En voor het uitklaren betalen we 7 dollar. Aan de Franse kant hoef je alleen maar 5 euro te betalen en het in- en uitklaren is veel makkelijker! Daarnaast lig je rustiger in de baai en kun je prima zwemmen in het heldere water.

Voorraden aanvullen
Op St. Maarten kunnen we ‘bijtanken;  Gas bij de Gasking (14 dollar voor een zes kilo fles), Diesel, benzine voor de buitenboordmotor, boodschappen en vooral bier. En we sponsoren de lokale economie door o.a. naar de tandarts, Island Waterworld en Budget Marine en happy hour bij Lagoonies te gaan. Biertjes kosten hier tijdens Happy Hour maar een dollar!

Cruisersnetje
De ochtend starten we ouderwets met het cruisersnetje van Shrimpy’s ‘okidokie’ Laundry op kanaal 10 om half 8. Mason van Out of Africa, Coastal Canvas, Doctor Diesel, Cyberman, Business Point, ze zijn er allemaal nog! Het netje is elke dag op de VHF kanaal 10, behalve op zondag.

Swell in Simpson Bay
We liggen behoorlijk te rollen in de baai. De swell moet eigenlijk uit het noorden komen, maar we merken daar niet veel van! We rollen als een gek. De track op Navionics slaat enorm uit, dat hebben we nog niet eerder mee gemaakt. In de baai liggen ook een aantal Nederlandse boten (o.a. Seaquest, Luna Verde en Senang) te wachten op mooi weer voor de oversteek naar de Azoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *