Laat de regen maar komen

Waar blijft de regen?

Waar blijft de regen?

Bequia – We blijven nog een dagje liggen. De verschillende weerbronnen voorspellen heel veel regen en dat kunnen we goed gebruiken. Onze watertanks zijn bijna leeg! In plaats van zeilen naar een volgend eiland gaan we water opvangen vandaag.

24 uur van te voren uitklaren
Maar voor we ons klaar maken om water op te vangen gaan we eerst nog even uitklaren voor morgen. Je mag op Bequia 24 uur van te voren uitklaren. Dus morgen voor half 12… nee 11.28 om met de woorden van de Immigration ambtenaar te spreken moeten we weg zijn uit Bequia. Het uitklaren is hier zo gepiept. Van de douane beambte krijgen we een clearance formulier. Ik vul de gebruikelijke formulieren die ik inmiddels kan dromen in, terwijl Ben nog even wat napraat over het WK voetbal. We krijgen een formulier mee voor Immigration. Daar nemen ze alle papieren in, krijgen we een stempel in ons paspoort en een uitklaarbewijs voor het volgende eiland. We kunnen morgen weer verder naar het zuiden zeilen. Op de terugweg naar de boot halen we nog even wat verse spullen, o-ringen en RVS schroeven.

Waar blijft de beloofde regenbui?
Alle weerbronnen voorspellen flinke regenbuien om 13.00 uur.… We zijn op tijd terug op de boot en hangen we ons zelf gefabriceerde wateropvangzeiltje op het voordek. Ok, het is een prototype, de wind krijgt er nog te veel vat op, maar dit is het moment om het uit te proberen. En alles wat we opvangen is meegenomen. We bevestigen het waterfilter en de slang die rechtstreeks in de watertank loopt. Wij zijn er helemaal klaar voor. Laat de regen maar komen!!

Een half uurtje later is er nog steeds geen regen en de hemel is strak blauw. Geen (regen) wolkje te bekennen… Misschien houdt de regen ook Caribische tijden aan en moeten we nog even geduld hebben…. Als er om vier uur nog geen druppel is gevallen en wij alleen maar een heldere blauwe hemel zien geloven we het wel. Dit wordt niets, althans dit wordt vandaag in ieder geval geen water opvangen… We halen alles weg en plonsen te water. Dan maar lekker snorkelen. Daarna hijsen we de dinghy op het voordek en maken alles vaarklaar voor morgen. We gaan vroeg op pad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *