We gaan weer verder naar het zuiden

De tamarinde in a brown paper bag

De tamarinde in a brown paper bag

We maken de boot alvast klaar voor vertrek. Ik duik te water met mijn snorkelspullen en wrik op 5 meter diepte het hekanker uit de grond, zodat Ben hem op kan trekken. De boot begint meteen weer als een gek te rollen, dus het anker heeft zijn werk goed gedaan.

Ik duik ook nog twee sanddollars op! Daarna gaan we naar de kant om uit te klaren bij de douane. We vullen weer een formulier in, we krijgen de stempels en een vertrekpas en ze weet niet wat we verder nog moeten doen. Maar ons stond nog bij van de vorige keer dat we langs de dame van de haven moeten. Het havengeld is 15 dollar. En bij Stenapa betalen we 30 dollar per week voor gebruik van de mooring. Dit geld hadden we trouwens ook moeten betalen als we hadden geankerd! Je betaald gewoon omdat je in het National park ligt.

We schudden onderweg naar mijn ouders nog een zak vol Tamarinde peulen uit de boom. Daarna brengen we de auto terug en drinken nog een laatste bakje Nespresso. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Elke keer weer moeilijk. Rond half 12 uur gooien we los van de mooring en varen weg uit de baai van Statia. In de haven staan mijn ouders ons uit te zwaaien en Mieke en Tom staan op het balkon driftig te zwaaien met een grote doek. Snif.

 

Halo om de zon

Halo om de zon

Een kring om de zon, water in de ton
Helaas is St. Kitts niet bezeilbaar en motorzeilen we naar de baai van White House Bay. Onderweg worden we getrakteerd op een fenomeen dat wij nog niet kennen, een Halo om de zon. Even speuren op het web leert ons dat het geen bijzonder verschijnsel is en dat je dit wel elke twee a drie dagen in Nederland kunt zien (reizen we daar helemaal voor naar de Carieb?)!

Salt Plage

Salt Plage

We laten ons anker rond half 5 vallen in de rustige White House Bay op St. Kitts. Er liggen nog 4 andere boten voor anker. Op het strand is een luxe strandtent in aanbouw, Salt Plage, dat ook bij Christophe Harbour hoort, het project dat we vorig jaar nog hebben bezocht. Het is niet echt Caribisch, je kunt het in elk land tegen komen, maar er staan palmbomen en het is wel prachtig gemaakt van o.a. golfplaten die je wel veel ziet op de caribische eilanden. Het ontwerp is van John Denton Haley.

We sluiten de avond af met een prachtige zonsondergang.

Zonsondergang in White House Bay

Zonsondergang in White House Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *