We liggen in Bimini! Bahama’s

Een watervliegtuig schiet rakelings langs de boeg

Een watervliegtuig schiet rakelings langs de boeg

Vrrrrrroemmmmmm. Wat zoemt daar boven ons hoofd? Het lijkt wel een watervliegtuig. Hij zet de landing in op de vaargeul richting onze ankerplaats! Wahattt? Waar gaat ie heen? Samen met Hedda & Quirijn van de Antares kom ik net terug uit Alicetown. Omdat de ankerplaats erg druk is en we hutjemutje liggen, hebben de dames vandaag ingeklaard. De mannen blijven aan boord, om eventuele boten af te houden en vervelende portcaptains van het resort, die het niet eens zijn met onze ligplek, te negeren. Nee he. Worden we eerst omcirkeld door tig Canadese schepen, ’s morgens wakker getoeterd door een knalrode ferry van het resort, komt er nu ook nog een watervliegtuig aan! We roepen Ben op via de marifoon. “Gaat alles wel goed daar op de ankerplek?” Ondertussen zien we watervliegtuig nummer twee aankomen! We zetten de pas er in en zien nog net het eerste watervliegtuig rakelings langs onze boeg schieten. Pffff het gaat goed.

Deze ankerplaats in Bimini is als een te krappe schoen. Het wringt aan alle kanten. Normaal kunnen hier zes schepen liggen. Nu ligt er het dubbele. Het weergaatje om over te steken was maar klein. De komende week neemt de wind toe, dus iedereen gaat naar Bimini om in te klaren en beter weer af te wachten om de tocht naar het zuiden te vervolgen. Net als wij. Het goede nieuws: we zijn ingeklaard en mogen drie maanden in de Bahama’s blijven!! Yihaaaa, op naar nieuwe avonturen.

Indrukwekkende wolken naderen terwijl we de geul bij Bimini binnenvaren

Indrukwekkende wolken naderen terwijl we de geul bij Bimini binnenlopen…

Voor de (zeil)liefhebbers nog wat info:

  • De tocht naar Bimini is vanuit Miami 42 mijl, een dagtocht.
  • Van de Golfstroom hebben we niet veel gemerkt. De wind en golven kwamen uit het Noorden. De Golfstroom uit het zuiden en Blabber sneed er dwars doorheen. We hebben het grootste stuk heerlijk gezeild!
  • De aanloop bij Bimini is aan de groene zijde ondiep. Of zoals de Amerikanen zeggen: “Hug the red side!”
  • Blue charts in het kanaal klopt niet, maar je kunt het prima op zicht binnen lopen. Het kanaal is goed gemarkeerd met tonnen.
  • Inklaren kan in Alicetown. Probleemloos. Kosten 300 dollar. Inclusief visvergunning! Nu moeten we wel vis vangen 🙂
  • Voor het resort leggen regelmatig ferryboten aan en landen dagelijks watervliegtuigen die (dag)bezoekers bij het resort afzetten & ophalen. Wij hebben op onze eerste dag 4 vliegtuigen zien landen!
  • Achter de witte tonnen aan bakboordzijde zit de ankerplek.
  • We hebben internet! Van het resort. En mogen daarnaast ook gebruik maken van andere faciliteiten zoals de dinghydock, water halen, het zwembad en een douche!!! Alles gratis!

Geen straf om hier een paar dagen te blijven liggen. Nu fingers crossed dat het niet te hard gaat waaien en de boten op hun plek blijven liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *