Op weg naar Cayo Buena Vista, westkust Cuba

Onze route tussen de riffen door naar Cayo Buena Vista

Onze route tussen de riffen door naar Cayo Buena Vista

We varen binnendoor naar de volgende eilandengroep Cayo Buena vista. Best een spannend stukje. Aan bakboordzijde ligt de banco Sancho. Op de kaart staan een paar wrakken. Achter de banken ligt het ‘Arrecifes de las Calabazas’, een rif dat het binnenwater met de zee scheidt. Op het IJsselmeer zijn dit soort ‘dieptes’ dagelijkse kost. Hier worden we er wat zenuwachtig van. Maar dat heeft vooral met de kaarten te maken. Tot nu toe zijn de kaarten van Navionics nauwkeurig en we hebben een goede back up in OpenCPN. Maar hoe accuraat zijn de kaarten? Er helemaal op blindvaren kunnen we niet. Het blijft spannend!

Machtig mooi zeilen

De wind is meer naar Het oosten gedraaid en we zeilen gemiddeld over 8 meter water. Rond 14.00 uur naderen we het ondiepere gedeelte. Op de kaart worden ondieptes aangegeven tot 3 meter. We hebben nog steeds ruim voldoende water onder de kiel!

Een pan vol met lobster om van te watertanden!

Een pan vol met lobster om van te watertanden!

Pakjesavond en lobsters

Een vissersboot vaart ons tegemoet. Ze blijven netjes op afstand van onze boot varen. “Of we nog kleding hebben?” Ja hoor, er staan twee zakken klaar! We gooien alles over en krijgen een pan met verse lobsters retour! Dat wordt weer smullen vanavond! Als we opkijken, zien we dat de vissers ontzettend blij zijn met onze spullen. Ze pakken de tassen uit alsof het pakjes avond is! Gewedldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *