Pizza met de Grenada Coastguard

Heeee, een regenboog vis!

Heeee, een regenboog vis!

Terwijl Ben de ankerlier klus afrond en alles weer netjes wegwerkt maak ik een lure (lokaas) van een tube tandpasta. Een kadootje omdat we twee jaar getrouwd zijn. En het heeft potentie om nog beter te worden! Net als een Staatslot. Alhoewel, de kans dat we vis vangen groter is!

’s Middags gaan we naar de Tikibar. Ze hebben daar Wi-Fi en Pizza. Om 17.00 uur gaat de bel; Happy Hour. Biertjes kosten nu geen 5 maar 4 EC. De cruisers hebben duidelijk op de bel gewacht en vliegen in grote getalen naar de bar voor deze korting van wel 1 EC (dat is ongeveer 30 cent!). Ondertussen geeft de Coastuard van Grenada een lezing over hun werk en zamelen ze wat geld in. Na de toelichting lopen de mannen van de Coastguard langs. Ze zeggen gedag en gaan een tafeltje naast ons zitten. Dan komt er iemand naar ze toe die vertelt dat ze zich meer moeten mengen onder het publiek (ja echt) “Ok ok…” zeggen ze daarna schuiven de 5 mannen van de Coastguard door naar ons tafeltje. Lekker makkelijk en ze hebben aan hun plicht voldaan. Ze blijven de hele avond zitten en het wordt heel gezellig!

Pizzaaaaa! Ze zeggen geen nee!

Pizzaaaaa! Ze zeggen geen nee!

Als ze net zitten, wordt onze bestelde pizza op tafel neergezet en bieden we ze een stukje aan. Ze zeggen geen nee, ook niet tegen het tweede en het derde stuk. En voor we het weten houden we zelf nog twee stukjes over 😉 Ondertussen worden we bijgepraat over het Soca nummer Carnaval 2014 –in their honest opinion- Chain ft Mr Killer – WD. En als we met de locals willen stappen maken we de meeste kans op woensdag (“Walk close”) en vrijdag (“Payday”), de stapavonden van de locals. Wallstreet (de rotonde/straat waar de banken zitten), Doggy Dog naast True Blue Inn en/of Bananas zijn de Places to Be. Na de pizza trakteren we ze op een biertje. Caribe! Stag is voor vrouwen, ondanks de slogan “It’s a mens beer” vinden de mannen van dit eiland dat het bier van de buren (Trinidad & Tobago) een flauw aftreksel is. Wij proeven hier wat gezonde rivaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *