Steven Spielberg is onze buurman!

We zijn in goed gezeldschp! Onze buurman.

We zijn in goed gezeldschap! Onze buurman.

De Seven Seas, het schip waar we gisteren omheen gezeild zijn blijkt van Steven Spielberg. Terwijl wij achterlangs zeilden landen er net twee watervliegtuigjes met gasten vlak bij het schip. Ze werden opgehaald en naar het schip gebracht met een tender. Als je naar de foto kijkt die de Antares van ons heeft gemaakt terwijl we langs het superjacht van Steven Spielberg zeilen, lijken we net een van zijn speeltjes achter de boot.

Top 200 superjachten

Nooit geweten, maar er bestaat een blad over superjachten, de “Boat Exclusive. The world of superyachts”. In dit blad staat een top 200 met de grootste superjachten ter wereld. In 2014 was het grootste jacht maar liefst 180 meter. Het kleinste schip uit de lijst, nummer 200 was ‘maar’ 64,56 meter. Daar zitten aardig wat metertjes tussen. En als we de spec’s lezen begint het helemaal te duizelen… Superjachten met maar liefst 6 tot 8 dekken, een helicopterplatform, een dining-room voor 90 gasten, 80 man personeel, tanks met 1.2 miljoen liter diesel, een concerthal waar 50 muzikanten kunnen spelen, een bioscoop als slechtweer alternatief, een zwembad … niet een, niet twee maar gewoon zes zwembaden op 1 schip van 140 meter! Bizar. Wat een wereld. In deze lijst staat de Seven Seas van Steven Spielberg op de 61ste plaats met 85,47 meter. Hij zal inmiddels wel een paar plaatsen gedaald zijn, want het blad stamt uit 2014 en het is groot, groter grootst in superjachten wereld. En dan de ‘problemen’ die de superjachten hebben … Een zwembad, dat niet mag klotsen tijdens de overtocht, genoeg bergplaats voor toys en op z’n minst een paar tenders en er was zelf een boot die een defender aan boord wilden hebben omdat hij zo overal aan land kan!

Beetje chauvinistisch

Het schip van Steven Spielberg is gebouwd in Nederland, bij Oceanco in Alblasserdam. Nooit geweten dat we in Nederland zoveel superjachten bouwers hebben (wij zijn ook geen doelgroep haha). Ok, in de top 20 komen we niet voor, want zo groot kunnen we i.v.m. de sluizen niet bouwen, maar op plaats 32 staat de eerste, “Madame Gu” met 99 meter, gebouwd door Feadship in Makkum.

De Solandge

Achter ons ligt inmiddels ook de Solandge. Laat daar nou een uitgebreid artikel over geschreven zijn in dit nummer. Met heel veel foto’s! De eigenaar is onbekend, maar houdt duidelijk van een goede mix van materialen en details. Er zijn aan boord maar liefst 35 soorten steen gebruikt, er staan handgeblazen speeltjes van murano glas in een op maat gemaakte kast, verder heeft de boot een spa met een hammam voor 8 personen, aroma therapy baden, een soort icebucket met crushed ice om af te koelen na de sauna, een DJ console, discotheque en een jacuzzi. Je telt voor dit schip dan ook een slordige miljoen neer voor een weekje. Bedragen die boven mijn begip gaan.

En tussen al deze weelde drijft ons Blabberbootje, waarmee we naar dit gedeelte van de wereld zijn gezeild. Toch wel bijzonder dat het niet uitmaakt hoeveel geld je hebt…. als je maar een boot hebt om er te komen! Hoe groot ook, in een gebied als dit genieten we allemaal.

*Antares en Verleiding, bedankt voor het onderhoudende leesvoer tijdens de koufronten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *