Uitgeklaard!

Bus naar Scarborough voor 2,00 TTS per persoon (is ongeveer 20 cent!)

Bus naar Scarborough voor 2,00 TTS p.p. (is ongeveer 20 cent!)

Maar niet voor we eerst nog een ritje naar Buccoo Reef met de Glass Bottom boat hebben gemaakt!

´s Morgens om 10.00 uur gaan we richting de high way om een taxi naar Scarborough aan te houden, om uit te klaren. Trinidad & Tobago vormen 1 land. Maar bij het in- en uitklaren gelden de regels dat je bij elke plaats die je aan doet moet in- en uitklaren…Tsja… Terwijl we langs de highway lopen komt de bus er net aan en een vriendelijke vrouw, die op de bus staat te wachten biedt ons kaartjes aan. In de bus kun je geen kaartjes kopen, wel bij Jimmy;s, maar die hebben wij niet gevonden! En zo stappen we binnen twee minuten in een ontzettend coole (airco!) bus richting Scarborough. Een record.

Immigration bleek even weg, omdat ze een illigale moesten oppikken
Immigration bleek even weg, omdat ze een illigale moesten oppikken

We stapten uit om de hoek bij Immigration. Daar aangekomen, bleek na een half uur wachten dat ze vandaag geen office houden in dit pand. We moeten naar de haven… Daar aangekomen blijkt niemand aanwezig… een leeg bureau. “He will be here shortly” wordt ons verteld. Shortly blijkt toch al gauw een uur… Maar dan hebben we ook snel het document met alle stempels binnen voor de Immigration in Trinidad en kunnen we door naar Customs. Bij Customs krijgen we ook een stempel en staan we met 5 minuten weer buiten.

Snel weer richting taxi… Ze hebben hier een mooi systeem. Aan het nummerbord van een auto kun je zien met wat voor soort auto je te maken hebt:

  • P = voor private
  • T = voor Taxi
  • H = voor High taxi (kost veel meer)
  • R = voor rental

En naast de taxi’s mogen private auto’s ook mensen meenemen. Het systeem werkt zo dat jij moet zeggen hoeveel je er voor over hebt en hij/zij zegt dan ja of nee. Wij boden kennelijk te weinig en de eerste auto reed verder… Terwijl we bezig waren met een volgende poging stopte er een bus naar Store Bay aan de overkant! We hadden wederom geen kaartjes, maar Ben stapte de bus in en vroeg of er iemand kaartjes had. Wederom bood een aardige vrouw ons kaartjes aan. Geweldig. Wachttijd op de bus 0 minuten!!

Precies op tijd waren we terug bij de boot. Om 14.00 uur hadden we samen met de Waltzing Mathilda en de Jan van Gent afgesproken mee te gaan op een toer naar Buccoo Reef met een Glass Bottom Boat. Deze boot pikte ons op naast de Jan van Gent. De boot werd zo langszij gelegd en wij konden overstappen. Binnen in de boot zitten drie glazen platen waardoor je heel goed de bodem kunt zien, terwijl we met 2 X 130 Pk naar Buccoo Reef sjeesden. Onderweg hadden we een stop voor de ‘groten’ boven koraal met heel veel visjes. Wij zijn ook onder de boot doorgezwommen om te zwaaien naar de mensen binnen! En even later hadden we een tweede stop waar ook de kleine mensjes konden snorkelen. Een heerlijke tocht met als afsluiting een koude Djogo bij de Jan van Gent.

Inmiddels hebben we alles aan dek opgeborgen. De boot is klaar voor vertrek en over een paar uur gaan we richting Trinidad. Het is ongeveer 12 uur varen… op naar het Carnaval!!

1 reactie op “Uitgeklaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *