Boodschappen bij de Leader Price

Met het boodschappenkarretje voor de deur ... ehhh dinghy!

Met het boodschappenkarretje voor de deur … ehhh dinghy!

’s Morgens liggen we helemaal achterstevoren, de wind komt van zee en de kont van de boot ligt naar de kant toe. We horen een mooring tegen de achterkant tikken. Deze mooring lag gisteren nog een behoorlijk eind van onze boot vandaan. Nu zit de opblaasbanaan die aan de mooring vast ligt vast om onze dinghy. We leggen de dinghy naast onze boot en de de mooring heeft weer ruim baan.

Boodschappen
We gaan voor de herkansing; boodschappen doen bij de Leader Price. Een heerlijke winkel waar we mooi onze voorraden aan vullen en ons zelf wat extra verwennen met Frase kaasjes, yoghurt etc. tegen redelijke prijzen.

De ingang van het vissersbasin

De ingang van het vissersbasin

Met de dinghy varen we langs de kant richting het zuiden naar de ingang van het Basin de Pecheurs. Vanaf het water kunnen we dit nauwelijks vinden. We moeten de rivier en de ingang voorbijvaren om de ingang te kunnen zien. Via de smalle ingang, met links en rechts flinke rotsblokken, varen we een piepklein haventje binnen, vol met kleine vissersbootjes met daarachter enorme buitenboord motoren.

Het kleine vissershaventje

Het kleine vissershaventje

Onze dinghy past er net tussen en eenmaal op de wal loop je zo naar de Carrefour en aan de overkant van de weg zit de Leader Price. Met drie volle en zware tassen gaan we weer richting de dinghy. Bij de Carrefour pakken we een boodschappenwagentje, zetten de tassen er in en rijden daarmee helemaal tot aan de dinghy. Geweldig. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dit scheelt ons een hoop sjouwwerk. We laden zo alles uit het karretje onze dinghy in. Ik breng de kar terug en met een volle dinghy varen we terug naar de Blabberboot. Daar maken we meteen maar even de koelkast schoon en ruimen alle verse spullen in.

De wind is wispelturig
’s Avonds liggen we met de punt naar het zuiden. De wind is iets gedraaid. Voordeel is dat we nu met de punt in de golven liggen, dus minder heen en weer zwaaien. Maar de pret duurt niet lang. De wind is veranderlijk, valt vaak weg. Dus we draaien continu om ons anker. Dan weer eens met de punt naar de kant, dan naar zee of naar het zuiden…. We willen wel weer eens een nachtje rustig slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *