Pilot Fish op Pigeon Island

Is dit een pilot vis en zit de zuignap op op zijn kop?

Is dit een pilot vis en zit de zuignap op zijn kop?

’s Morgens als we een eitje pellen in het gangpad van de boot, schieten er 4 grote vissen onder de boot vandaan. Deze variant kennen we nog niet en komt ook niet in ons Tropische vissenboekje voor…  Ze zijn best groot (ongeveer 70 cm), hebben een ronde platte kop met een soort tekening er op (het lijken wel kieuwen of zoiets) en een taps toelopend lichaam. Ze zwemmen behoorlijk snel. En ze houden niet van schillen! Ik pak gauw de iPhone en maak een filmpje. Iemand een idee wat voor vis dit is? 

Het zwemmen stellen we in ieder geval even uit! Na het ontbijt gaan we anker op richting de eilanden groep Iles des Saints, aan de zuidkant van Guadeloupe. We hijsen het grootzeil en de genua, wel beiden gereefd, want het kan onder het eiland vandaan in het kanaal tussen Guadeloupe en Iles des Saintes flink waaien. Zeilend langs de kust naar het zuiden speelt de wind een spelletje met ons. Hij komt vanuit alle hoeken. Zelfs van zee, uit het zuid westen!!! De wind komt altijd uit het oosten in de Caribbean, soms met een beetje Noord of Zuid er in, maar altijd uit het oosten. Kun je zien wat land en bergen doen met de wind! En als we net de zeilen weer goed hebben staan, valt de wind helemaal weg, draait de Blabberboot om en vaart weer terug naar Pigeon Island. We vergeten onze vislijn weg te halen tijdens deze onhandige manoeuvre en hij zit vast! Zeilen naar beneden, de motor blijft uit en Ben gaat te water om de lijn los te maken van de skeg. Dit lukt! Het water is heerlijk en verfrissend.

Eenmaal om de zuid punt heen van Basse Terre Guadeloupe draait de wind naar het zuidoosten. En wat voor wind! We krijgen 20 tot 25 knopen wind met uitschieters naar 27 knopen. Ik  trek mijn reddingsvest aan, lijn me vast en ga zelf sturen, scherp aan de wind, surfend over de steeds hoger wordende golven. Heerlijk! Het zoute water spat omhoog. Het laatste stukje zetten we de motor bij om uit te komen op de ankerplek bij Pain du Sucre. Er liggen aardig wat boten voor anker en wij vinden een mooi plekje op 8 meter diepte tussen een paar Fransen, een Engelsman en een Spanjaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *