Captain Morgan’s Trail, Santa Catalina Island, Colombia

Het uitzicht op de baai van Providencia

Het uitzicht op de baai van Providencia

We hebben een betere dinghydock gevonden aan de linkerkant op Santa Catalina, het kleine zustereilandje van Providencia. Aan een steiger van gerecycled plastic om precies te zijn. Het is er een beetje ondiep, dus het motortje moet omhoog. Maar we liggen er lekker rustig en kunnen van hier uit zo naar het hoofdstadje Santa Isabel op Providencia of zoals vandaag naar Morgan’s Head op Santa Catalina lopen.

Morgan's TrailOp Santa Catalina wonen pak ‘m beet 300 mensen. Er zijn geen autowegen. De mensen parkeren hun scooters aan de andere kant van de brug bij het hoofdstadje Santa Isabel. De rest moeten ze lopen. Langs de waterkant van Santa Catalina loopt een stenen voetpad die links om naar Morgan’s Trail loopt en eindigt bij Morgan’s Head. Nou ja, ‘Trail’, dat is een beetje een groot woord voor een pad van 609 meter… Aan de andere kant, hoe lang moet een pad zijn om Trail te mogen heten? De letterlijke vertaling van Trail is spoor. En een spoor is het inderdaad. Een lekker opwarmertje voor verdere wandeltochten op Providencua! We beginnen aan de waterkant en lopen linksom naar de berg. Daar klauteren we de trap omhoog naar de witte Maria, die wezenloos over de baai en onze bootjes staat uit te kijken. Boven haar liggen de overblijfselen van Fort Warwick. Of wat er van over is dan. Een paar stenen en kanonnen.

Morgan's TrailEn daar begint het spoor naar Morgan’s Head. Een aantal lizards met helblauwe staarten rennen voor ons uit en duiken veels te snel weg in het groen. Ik krijg geen kans om ze vast te leggen met de Nikon. Onderweg komen we een paar mooie snorkelplekken tegen, helaas hebben we onze snokelspullen niet bij ons. Het pad loopt verder omhoog.

Morgan's TrailEn dan staan we oog in oog met Morgan’s Head. Een rotsformatie in de vorm van een hoofd. De mensen op het eiland hebben hem vernoemd naar Captain Morgan, de piraat die Providencia en Santa Catalina als uitvalsbasis gebruikte voor zijn rooftochten naar Panama. Ja hoor, daar is hij weer, Captain Morgan. We komen hem aan deze kant van de Caribbean overal tegen. Hier staat hij als een oude norse man voor eeuwig over het water te turen. Het uitzicht vanaf de berg is inderdaad prachtig.

Morgan's TrailAan de voet van de rotsblok ligt een grot, waar hij naar zeggen (ook) zijn schat begraven heeft. Een prima plek trouwens om bij rustig weer met je bijbootje naar toe te varen en te snorkelen! Geeft meteen ook een beter uitzicht op de voorkant van Morgan’s Head, wij staan nu een beetje tegen zijn achterhoofd aan te kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *