Douchen met hemel(s)water

Heerlijk douchen na een verfrissende regenbui!

Heerlijk douchen na een verfrissende regenbui!

Dag 14 op zee – We zeilen nu 14 dagen non stop, op de constante flow van de noordoosten tradewind, met een gemiddelde tussen de 15 en 25 knopen. We hebben tijdens de reis een keer een dipje gehad in de wind met een dagafstand van ‘maar’ 90 mijl. Maar we hebben geen een keer de motor hoeven starten.

Het is ongelofelijk, soms moet iemand me even in mijn arm knijpen om er zeker van te zijn dat ik dit echt mee maak. We hadden nu een dagafstand van 132 mijl en die was veel hoger geweest als we vanmiddag niet besloten hadden iets af te remmen, anders komen we zondagochtend te vroeg aan bij de uiterton voor de Suriname rivier.

Onze positie om 19.00 UTC: 07.27.1552 N bij 051.52.786 W
Wind: rond de 15 knopen
Snelheid: 5 knopen
Koers: 251
Nog 210 mijl te gaan.

Gisteren heb ik voor de eerste keer het Nederlandstalige Maritieme netje geleid op de SSB en het ging harstikke leuk. Helaas waren er maar 5 schepen onderweg, dus ik was met een klein kwartiertje al klaar. Cees heeft ondertussen gekookt en we hebben heerlijk pasta met bechamel saus gegeten.

Afgelopen nacht liepen we weer hard gemiddeld 6 knopen met wind tussen 25 en 30 knopen. Er lagen twee schepen op onze route, een dregger uit China en een vrachtschip uit Singapore. Daarnaast besloot een vogel te landen op Blabber. Het leek op een grote merel, zwart met een lange snavel. Hij was totaal niet onder de indruk van Ben die hem probeerde weg te jagen, omdat hij bang was dat ie naar binnen zou vliegen. De vogel ging eerst lekker op de bimini zitten en zich uitgebreid schoonmaken, later verplaatste hij zich naar de lijnen en tot slot de reddingsboei. Vanmorgen rond zonsopgang vloog ie weer weg.
Vanmiddag kregen we een hemelse bui over ons heen. Wel/geen squall? In ieder geval een fikse regenbui. Meteen de shampoo gepakt en ons heerlijk ingesopt. Je kunt je niet voorstellen hoe het is om je na 14 dagen weer te douchen. Hemels dat water! Het was genieten. Ik voelde me weer het kind dat vroeger op een zomerse dag door de gazonsproeiers rende.
Vanavond is het volle maan en kunnen we heerlijk lang profiteren van licht in de kuip. De maan ging vanmorgen ook pas rond 8.30 UTC te onder. Nog twee nachtjes slapen en dan zijn we er! Ik heb inmiddels alle informatie over de aanloop binnen en we zijn er klaar voor!
Tot het volgende zeebericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *