Elke dag een andere achtertuin

De onderwatertuin van Christmas Cove is prachtig, bijzonder, nieuw en echt genieten. Ik plons zo het heldere water in en snorkel naar de kant. Daar zwemmen allemaal lieve kleine nemotjes, pijlstaartroggen, schildpadden en zelfs barracuda’s. De stingrays zijn mooi… op een afstandje! Ik wil ze wel zien, maar niet te dichtbij graag. Ik heb nog altijd die krokodillen man uit Down Under ergens in mijn geheugen zitten. Hij is gedood door de staart van een pijlstaartrog … Maar volgens Ben hoef ik niet echt bang te zijn, zolang ze daar beneden zwemmen. Ze kunnen niet zo snel naar boven komen… dat gaat heel geleidelijk… zegt ie.

Tot we ‘s avonds tot onze grote schrik een pijlstaartrog een meter boven het water uit zien springen en snel! Ehhh?… juist ja… ik blijf voorlopig nog wel een beetje bij ze uit de buurt. Alhoewel dat moeilijk is, want het stikt er hier van en we zien ze regelmatig boven het water uit springen.

Het koraal is ook weer prachtig. Ik zie zelfs een soort kwik balletje verscholen tussen het koraal. Spannend, maar ik heb geen idee wat het is. Het staat in ieder geval niet in mijn onderwater boekjes. Iemand een suggestie?

Fish of the day… ehhh anyone, ik heb geen idee??!!

En terwijl ik niets vermoedend langs een rotswandje snorkel, kom ik na een lief schildpadje een joekel van een vis tegen. Holy moly… dit is geen klein onschuldig klein tropisch visje meer? Het beest is zeker een meter lang, dat past niet eens in een huis-tuin-en-keuken aquarium! Ik blijf stil liggen op gepaste afstand en maak snel een filmpje! Jammer genoeg komt niet echt over hoe groot deze vis is. Iemand een idee waar ik tegenaan gezwommen ben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *