Flink ingegraven op St. Thomas, USVI

Rond 6.30 uur schrikken we wakker van een soort ‘onderwatermixer’ die als een dolle te keer gaat naast onze boot. Het is onze nieuwe wekker! Grote cruiseboten zoals de Norwegian Fascination, Escape & Epic, de Carnival Magic, Aida Vita en de Disney Fantasy met een heuze Dombo op de spiegel, komen aan en gebruiken de schroef om achter elkaar achteruit in te parkeren tegen de cruisedock. Daarna komt de haven en het toeristenstadje tot leven. Kraampjes en winkels met taxfree gouden juwelen, horloges en parfums openen. Knoertharde voornamelijk socca muziek schalt uit de boxen. De gondels van de kabelbaan klimmen naar de top van de berg. Replica piraten boten, snelle catamarans en de Kon Tiki, een soort drijvende bar, varen af en aan. En Safari taxi’s rijden bommetje vol op & neer tussen de stad en de cruisedock. Langzaam vormt zich een file naar het centrum. Wij blijven aan boord.

We hebben een korte stop ingelast en liggen geankerd in Charlotte Amalie op St. Thomas, de USVI’s. Waarom een korte stop en niet verder? De Tradewinds (wind uit het oosten) zijn terug en zetten flink door. Momenteel waait het een dikke tien knopen meer dan normaal uit het oosten. Daarnaast drijft er regelmatig een bui (squall) voorbij met nog meer wind & regen. Niet echt het weer om bij mijn ouders op St. Eustatius (Statia) te ankeren en ook geen weer om tot die tijd rustig verder naar het oosten te hoppen langs de Virgin Islands. We blijven dus even liggen tot de wind wat minder wordt of een koudfront uit Amerika deze wind komt doet verstommen.

Inmiddels duurt het al een paar dagen. Cabin Fever loert om de hoek, maar we weten vooralsnog onze tijd goed te benutten met klusjes, opruimen en wassen (met het handje want deze wasserette durf ik het niet aan…). Op de momenten dat het iets minder waait wagen we de overtocht met onze dinghy naar de kant voor onze nodige dosis internet en inkopen (taxfree). Daarnaast valt er vanaf de boot genoeg te zien. Charlotte Amalie is een drukke haven. We kijken uit op de mega jachten in IGY Grande Harbour. Op een superyacht staat zelfs een helicopter op de boeg! Achter ons landen watervliegtuigen die tussen St. Croix en St. Thomas op & neer pendelen. En een baai verder zit het vliegveld. Geen vervelende plaats om te wachten op het volgende rustige weerwindow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *