Kiteles in Blue Paradise

Kite les op Blabber island

Kite les op Blabber island

Ok, ik ga er aan geloven. We hebben gisteren de kite weer onder het stof vandaan gehaald en de tubes zijn gelijmd. Vandaag kiteles 1! Los Roques is de perfecte locatie om te oefenen. Vlak naast de boot een strandje net groot genoeg om de kite en de lijnen uit te leggen. Water tot kniehoogte, waardoor je niet hard valt maar nog steeds grond onder de voeten hebt. En je hebt alleen maar wit zand onder je voeten, geen koraal, geen schelpen, dus je kunt overal op blote voeten staan. We gooien de kite spullen in de dinghy en varen door helder bijna fluoriserend blauw water naar het kleine witte eilandje naast het rif, dat we Blabber eiland dopen en bij de eerstvolgende gelegenheid kopen bij hoog water (scheelt weer in de grondprijs).

Reinhilde als aangever

Reinhilde als aangever

Eerst gaat Frits even kiten en leer ik van Reinhilde hoe ik (als aangever van de kiter) de kite moet oplaten en neerlaten op de kant. Later doen we dit ook in de dinghy. Daarna pakt Ben het stokje over.

Les 1: de kite oplaten... (en overeind blijven staan!)

Les 1: de kite oplaten… (en overeind blijven staan!)

Tenslotte ben ik aan de beurt. Mijn uitdaging van vandaag is het oplaten van de kite, de kite onder controle krijgen op 12 uur en tijdens het sturen van links naar rechts en het weer neerlaten van de kite.

De kite is er klaar voor, Frits (Bella Ciao) en ik gaan te water. Terwijl de pelikanen om ons heen neerstorten op het water om vis te vangen brengt Frits eerst de kite omhoog zodat ik de kunst kan afkijken terwijl hij dat doet. Daarna geeft hij de kite over aan mij. Binnen no time zet deze een duikvlucht in naar beneden die ik niet meer kan stoppen. De kite heeft een eigen willetje, stort neer en ik kukkel voorover in het zoute water. De toon is gezet! Uiteindelijk heb ik twee pogingen nodig om de kite netjes op te laten stijgen en neer te laten komen zonder neer te storten! Kicken!! Helaas gaat de hoofdtube lek, dus moeten we voor les 2 eerst weer plakken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *