Kite les twee

Kiteles numero dos!

Kiteles numero dos!

De kite is weer gerepareerd. Met veel moeite hijs ik me in het veel te krappe wetsuit. Dat valt echt niet mee met deze warmte hoor. We dinghy’en naar het ondiepe water en prepareren de kite op het eilandje. Ik begin met het  oplaten van de kite en achtjes draaien. Dit gaat redelijk, dus ik word overmoedig en laat me naar het diepe slepen… Op het moment dat de grond onder mijn voeten verdwijnt verlies ik ook de macht over de kite. Ik krijg hem niet meer onder controle. De kite stort neer op het water en sleept mij nog verder het diepe water op. Gelukkig kan ik zonder problemen mijn bovenlichaam boven water houden terwijl de kite me voortsleept. Maar verder kan ik niets… Ik kan het proces niet meer stoppen… Ben en Frits springen in de dinghy om me te ‘redden’. Eenmaal bij mij lukt het ons helaas niet om de kite weer in de lucht te krijgen. Wat we ook doen, hij wil niet meer omhoog. Hebben we te weinig wind of zijn de tubes weer zacht? Het lijkt een combi. Einde oefening vandaag.

Snorkelen op Francisqui

Snorkelen op Francisqui

We pakken alles in en gaan terug naar de Blabber boot. Eerst schoon schip, want alles zit onder het zand. Daarna anker op, koers Francisqui. Een eilandje naast het hoofdeiland El Gran Roque. Al eye-ballend varen we tussen de twee riffen en alle ondieptes door naar de baai bij Francisqui. De vissen willen niet bijten. In de baai liggen voornamelijk grote Venezolaanse motorboten met minstens 3 verdiepingen. Op het strand is het druk. Er staan allemaal parasolletjes met daarnaast de welbekende koelbox. Deze mensen komen van het hoofdeiland El Gran Roque. Ze slapen in een posada en worden elke morgen weggebracht door een megasnelle watertaxi. Die dropt ze op een van de hagelwitte strandjes met stoelen, parasol en koelbox. Ze verblijven de hele dag op het eilandje. Zitten lekker relaxed met het stoeltje in het water een boekje te lezen en aan het einde van de dag worden ze weer opgehaald door de watertaxi. Café Mariana is eigenlijk al dicht (ze sluiten om 16.00 uur), maar we krijgen nog wel een ijskoud Polar biertje voor een dollar per stuk. Dat smaakt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *