Met de lokale bus naar Sainte Rose

We hebben de smaak te pakken en nemen de bus. Deze keer naar Sainte Rose, een half uurtje rijden naar het noorden van Basse Terre. Onderweg naar Pointe a Pitre hebben we het gepasseerd en het leek ons een leuk en levendig plaatsje. We hadden de Rum fabriek op ons lijstje staan, maar eenmaal ter plaatse blijkt deze nog te ver lopen (volgens iedereen die ons verschrikt aan kijkt als we de weg vragen naar het museum) en er gaat geen bus heen.

Gelukkig biedt dit kleine plaatsje meer zoals een heerlijke Boulanger met goede koffie en croissants. Een groente en fruit markt. Ze verkopen de ananas en meloenen zo vanuit de achterbak van de auto. Een klein haventje. Op het kerkhof spotten we een graf van concheschelpen (mooi hergebruik). De rotonde is ook een foto waard. En her en der zien we prachtige muurschilderingen.

 

De werkplek van een buschauffeur

De werkplek van een buschauffeur

Op de terugweg stappen we in bij een buschauffeur die van de bus wel een gezellige werkplek heeft gemaakt. Boven zijn hoofd hangen tekeningen van zijn kinderen en een foto van zijn vrouw. En hij heeft een lekker muziekje op gezet. Keihard!! Onder het rijden selecteert hij gewoon het volgende nummer! Ondanks dat komen we weer veilig aan in Deshaies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *