Popquiz bij Little Havana op Bonaire

Popquiz Little HavannaEen keer per maand is er een Popquiz bij de bar Little Havana. Tijdens het nuttigen van de soep met ballen op maandag zie ik de aankondiging hangen en geef spontaan “Team Acapella” op! Hoe het team eruit gaat zien…? Geen idee. Wat we moeten doen…? Ook geen idee. Als het maar een gezellige avond wordt.

De popquiz is een begrip op Bonaire en dat is ook te zien aan de animo. Het is (s)low season, maar Little Havanna zit afgeladen vol op een ‘gewone’ woensdag avond. Er zijn maar liefst 14 teams. Martin en Ellen van de Acapella hebben versterking opgetrommeld in de vorm van Alex & Sylvia. Verder bestat het team uit Gaby van de Foxy Lady en Lies van de Sylfer. Later komen daar Pim & Hanneke van de Nelly Rose en de totale bemanning van de True Blue nog bij. Een echt zeilersteam zeg maar en we hebben alle brains hard nodig, want de quiz is niet bepaald makkelijk.

We krijgen 6 verschillende vragen, waarbij we in het antwoord de artiest, naam van het lied en aan het einde de overeenkomst moeten vermelden. Elke vraag bestaat uit maar liefst 15 liedjes!!! Dat wordt een late avond! De quizzzzz is vernuftig en met veel enthousiasme in elkaar gezet door DJ Shrek, alias Michiel en Esther van Quiz Bonaire (op Facebook). Wij zetten de joker in op liedjes met ‘Time’ in de titel. Bij Shake, Dutch Disco, Dupstep, Wat is de overeenkomst en Herhaling zingen & swingen we mee, maar haken we af v.w.b. de antwoorden… Misschien dat we met de joker nog onze eer kunnen redden, want de gemiddelde kennis hield bij de meeste (ik zeg de meeste, want Kerry van de True Blue redt ons van een ware ondergang) bij de jaren ‘90 op….

Om half 1 is de quiz afgelopen en zitten we net naast de poedelprijs. Maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een leuke avond gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *