San Juan, shop till you drop

Het is vanaf Marina Puerto del Rey ongeveer een uur rijden naar San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico. We parkeren de auto aan de rand van het oude centrum en lopen in 5 minuten naar het eerste plein in de binnenstad. San Juan is een prachtige oude Spaanse stad. We voelen ons weer een beetje thuis (in Europa), met de mooie oude gebouwen, forten, blauwe geplaveide smalle straatjes (de stenen deden ooit dienst als ballast in een schip) en vele gezellige pleinen met bomen.

Om een eerste indruk te krijgen springen we in een gratis trammetje bij Fuerte de San Chrisotbal. Het trammetje rijd van fort naar fort en we stappen uiteindelijk bovenaan de heuvel op het schiereiland af bij het prachtige oude Castillo de San Felipe del Morro. We hebben (of nemen, het is maar hoe je het bekijkt) te weinig tijd om de tot de verbeelding sprekende forten uit de piratentijd te bezichtigen. We willen gewoon lekker door de stad zwalken, van pleintje naar pleintje, van winkeltje naar winkeltje en van straatje naar straatje. Genieten van de oude stad en wat we om ons heen zien op ons in laten werken. Alles is op loopafstand en we kijken onze ogen uit.

Aan het einde van de dag betalen we nog geen 4 dollar voor een dag parkeren! Probeer dat maar eens in Amsterdam, ik denk dat je nog geen uur kan parkeren voor dat geld!

(sorry beetje veel foto’s … we konden niet kiezen, te veel, zo mooi … N-JoY!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *